Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Alles weten over jeugdvakantie!

Nog geen 25 en direct aan de slag na je studies? Super! Maar heb je dan ook recht op betaalde vakantie? In de privésector kan je terugvallen op jeugdvakantie ter aanvulling van je onvolledig recht op vakantie. Maar wat is dat juist?

Bright Plus

1 min. leestijd

FAQ: Wat is jeugdvakantie?

Werknemers die een heel jaar werkten, hebben het jaar erop recht op 4 weken betaalde vakantie (20 dagen voor een vijfdaagse werkweek). Pas afgestudeerden die nog geen volledig jaar konden werken, wijken af van deze regeling.

Ben je jonger dan 25 en heb je in het jaar dat je afstudeerde minstens 1 maand (70 uren) gewerkt als loontrekkende in de privésector? Dan heb je het jaar erop recht op jeugdvakantie ter aanvulling van je onvolledig aantal betaalde vakantiedagen. Zo kan je tot een vakantieperiode van 4 weken komen.

Per jeugdvakantiedag ontvang je een jeugdvakantie-uitkering die 65% van je begrensd loon bedraagt.

Deze uitkering kan je aanvragen bij je uitbetalingsinstelling en wordt gelijkgesteld met gewone vakantie voor de kinderbijslag, ziekteverzekering en je pensioen, maar ook voor je recht op vakantie in het volgende jaar.

Als je bij de overheid of in het onderwijs werkt, is de regeling anders en heb je onmiddellijk recht op een aantal vakantiedagen.

 

Lees meer op:

·         Het werkloosheidsbureau van de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling: www.rva.be

·         Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen: www.hvw.fgov.be