Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Contact houden vanuit je kot

Social contact is cancelled. Maar niet helemaal! Gelukkig zijn er tal van opties om toch contact te houden met vrienden, familie en collega’s. Zo laat je die girlsnight gewoon doorgaan, speel je samen met je maten een spel en voelt iedereen zich wat minder locked-down. We zetten enkele opties voor je op een rij:

Charlotte Keulen

2 min. leestijd

Skype

Gemakkelijk en toegankelijk. Skype is een app die meestal standaard op je gsm en pc staat. Je kan contacten toevoegen op basis van gebruikersnaam of e-mailadres. Met een simpele klik start je een (video)gesprek. Je kan in deze gratis app videochatten tot 50 personen. Met de chatfunctie kan je ook berichtjes naar je contacten sturen.

FaceTime

FaceTime is een app van Apple waarmee je kan videochatten. Je kan hier een groepsgesprek tot 32 mensen op organiseren. Eenvoudiger kan bijna niet! Sidenote: FaceTime werkt enkel op iPhone. Ben jij niet in het bezit van zo’n exemplaar? Dan zal je beroep moeten doen op een andere applicatie.

Duo

Wat FaceTime is voor iPhone is Duo voor Google. Dankzij Duo voer en ontvang je videogesprekken van hoge kwaliteit tussen Android en iOS. Is jouw lief, vriend, mama of opa niet bereikbaar op het moment dat jij wilt bellen? Dan laat je gewoon een persoonlijke videoboodschap achter mét grappige effecten.

Messenger en WhatsApp

Messenger is de chatapplicatie van Facebook. Ook hier kan je eenvoudig een videogesprek starten. Dit kan zowel in een privé chat als in een groep chat. Extra feature: op Messenger zijn grappige filters beschikbaar, zo geef je een grappige toets aan jouw gesprek.

Ook WhatsApp biedt deze functie aan. Het maximaal aantal personen in 1 videochat is hier wel beperkt tot 3 en je zal het ook zonder de filters moeten stellen.

Als het wat meer mag zijn

HouseParty

Nog niet van HouseParty gehoord? Dan moet je deze app dringend downloaden. Je kan videochatten met je vrienden (maximum 8 per party) én verschillende spelletjes spelen met elkaar. Kies voor een rondje Pictionary, Trivial Pursuit of Heads up. Fun gegarandeerd! De ideale app voor een avondje digitaal vertier met je vrienden of familie. Zo heb je toch het gevoel bij elkaar te zijn.

Tip: je kan bij HouseParty zomaar elke party crashen. Ben je uitgespeeld in de ene party? In je overzicht zie je welke van jouw vrienden online zijn en zo kan je bij hen aansluiten voor een nieuw feestje. Geen zin in ongewenst bezoek? Dan kan je jouw Party op slot doen ?

Netflix Party

Netflix is sowieso een go-to vermaak in deze tijden. Maar deze app kwam met nog een extra leuke toevoeging. Je kan nu live chatten met vrienden en familie terwijl jullie samen je favo film/serie kijken! Zo lijkt het toch alsof jullie samen achter het scherm zitten. Heerlijk samen ontspannen toch?

Over de auteur

Charlotte Keulen

Vroeger schreef ik gedichten en teksten voor liedjes. Ik droomde ervan de tweede Britney Spears te worden. Zowel mijn schrijftalent als mijn zangtalent zouden helaas nooit het daglicht zien. Ten eerste was ik nooit tevreden over mijn eigen creaties en ten tweede heb ik een stem die absoluut niet gemaakt is om ook maar één noot te zingen.  

Een marketingdiploma, een cursus copywriting en heel wat ervaring later, zet ik mijn wil om te schrijven anders in. Als Digital Recruiter bij Bright Plus kan ik vaak urenlang intens tokkelen op mijn toetsenbord. Mailings, vacatures die gepimpt moeten worden, social media posts, en uiteraard deze blogs. Overal kan ik mijn creativiteit in kwijt. Zo leg ik nu dagelijks mijn tekstueel ei. Met creaties die ik regelmatig wél de buitenwereld durf insturen.

Want ik zit met een overvol hoofd, altijd en overal. Maar als ik een tekst schrijf geraak ik volledig "in the zone". En dat is steeds eventjes genieten!

Lees meer van deze auteur