Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Een terugblik op het “Get your job in a day” event.

Elke Gallot nam deel aan het “Get your job in a day” event van Bright Plus Outsourcing Solutions. Een dag waarop zij op zoek gaan naar jong talent om hun pool van 350 Project Consultants te versterken. Elke heeft deze dag met een contract afgesloten en start binnenkort in haar eerste job als Project consultant.

Bright Plus

4 min. leestijd

We blikken samen met Elke terug op deze dag.

Je hebt deelgenomen aan het Get your job in a day event van Bright plus Outsourcing Solutions. Hoe kwam je in aanraking met Bright Plus in eerste instantie?

Ik heb Bright Plus leren kennen op een jobbeurs op mijn school. Ik ben op die beurs met de consultants gaan praten en mijn interesse was meteen opgewekt. De manier van werken, het verhaal en de aanpak van Bright Plus spraken mij echt aan. Na de beurs ben ik thuis aan de slag gegaan om nog meer informatie over het bedrijf terug te vinden en heb ik contact opgenomen met het kantoor in Mechelen om na te gaan of ik bij hen stage kon lopen. De gesprekken verliepen goed en ondertussen loop ik hier al een aantal weken stage.

Hoe kwam je in aanraking met het “Get your job in a day” event?

Tijdens mijn stage had ik al veel over het “Get your job in a day” event gehoord. De collega’s posten bijvoorbeeld informatie over dit event op Linked In en er werd op kantoor natuurlijk ook vaak over gesproken. Het interesseerde mij enorm en ik dacht dat het misschien ook wel iets voor mij kon zijn, maar ik vreesde dat het misschien net iets te hoog gegrepen was. Ik heb namelijk tijdens mijn stage gemerkt dat de lat vrij hoog ligt bij Outsourcing Solutions.

Gelukkig heeft Zenna, de Business Manager van het kantoor, mij aangespoord om deel te nemen. Ze gaf aan dat het een mooie kans voor mij kon zijn, al was het maar gewoon om iets bij te leren over sollicitatiegesprekken en -processen. Daardoor heb ik mijn kans toch gewaagd en heb ik mezelf ingeschreven als kandidaat.

Hoe heb je de aanloop naar dit event toe ervaring? Welke voorbereidingen heb je getroffen?

De telefonische screening was gemakkelijk in te plannen aangezien ik in die periode al stage liep in het kantoor van Mechelen. Ik heb me hier goed op kunnen voorbereiden aan de hand van de vragen die de andere consultants stelden tijdens de screening van kandidaten. Ik wist bijvoorbeeld dat ik mijn talen nog eens moest oefenen. Het telefonisch gesprek verliep heel aangenaam en ik kreeg snel feedback van Charlotte, de Digital recruiter van Bright Plus.

Naar aanleiding van het event kreeg ik ook regelmatig een mail met meer informatie wat heel fijn was en echt wel een extra trigger veroorzaakte. We werden goed op de hoogte gehouden en dat gaf een gezonde spanning.

Hoe verliep de dag zelf voor jou?

In het begin had ik wel wat stress, alles was nieuw en je wist nog niet zo goed wat je kan verwachten van zo’n dag. Eens ik aankwam viel de meeste stress van mij af, ik werd heel goed en warm onthaald en voelde me direct op mijn gemak. Ook de andere kandidaten waren vriendelijk en toegankelijk, er was direct een open sfeer. Tussen de studenten ontstond er snel een band aangezien iedereen voor dezelfde uitdaging stond die dag. Het was echt een fijne beleving. Ook doorheen de dag steunde iedereen elkaar. De diepte interviews waren best pittig dus wanneer je nadien even wou ventileren, kon je hiervoor altijd bij de andere deelnemers terecht.

In de namiddag reden we door naar de VR experience, iets wat ik nooit eerder had gedaan maar een super fijne ervaring bleek te zijn. Tijdens het groepsspel moesten we samen één ‘beest’ bestrijden, wat er weer voor zorgde dat je elkaar op een andere manier leerde kennen.

Hoe blik je hier achteraf op terug, wat is het gevoel dat je aan dit event hebt overgehouden?

Als ik over deze dag vertel, kan ik alleen maar positief zijn. Echt een super fijne ervaring, een “once in a lifetime experience”. Je krijgt niet vaak de kans om aan zo’n event deel te nemen dus zelfs indien ik geen contractaanbod had gekregen zou ik nog steeds veel geleerd hebben. Ik weet nu bijvoorbeeld hoe een sollicitatiegesprek in zijn werk gaat en ik heb ook geleerd dat je af en toe gewoon eens moet durven springen.

Wat heeft het event jou bijgebracht?

Ik denk vooral dat ik door het event meer in mezelf ben gaan geloven. In het begin was ik niet zeker of ik zelfs nog maar kon deelnemen en uiteindelijk heb ik de dag met een contract afgesloten, wat me een enorme boost geeft! Als ik die kans niet had durven grijpen, had ik ook niets kunnen bereiken. Dus wanneer ik in de toekomst iets moet doen wat buiten mijn comfortzone ligt, zal ik hier zeker nog aan terugdenken en mij er toch aan wagen. Ik heb hier dus meer LEF door gekregen!

Wat vind je van de manier waarop dit werd aangepakt door Bright Plus?

Ik vind een heel fijne manier van aanpakken omdat het niet aanvoelt alsof je solliciteert voor een job. Het voelt meer aan als een fijne activiteit waarbij je als bonus de dag kan afsluiten met een contract. Een echte “win-win” situatie zoals gezegd wordt.

Zou je deze ervaring aanraden aan vrienden & kennissen?
Ja absoluut, dat doe ik nu ook al!