Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Erop uit: tips voor zomerse uitstapjes

De zon die zich meer en meer laat zien, dagen die langer worden en de eerste vakantiefoto’s verschijnen hier en daar: als de zomer eraan komt, is ook het seizoen van leuke tripjes aangebroken!

Bright Plus

3 min. leestijd

Heb jij nog niets op de planning staan of heb je wat tijd over die je graag wilt gebruiken om een leuke herinnering aan over te houden? Dan zetten we alvast graag enkele tips voor jou op een rij.

1. Glamping

Ben je wel into kamperen, maar krijg je de kriebels van veldbedjes, muggenkaarsen en gamellen op gasvuurtjes? Dan is een glampingtrip echt iets voor jou. Je gaat wel degelijk kamperen, maar dan wel met de voordelen die je in een hotel zou hebben. Denk aan accommodaties met propere sanitaire voorzieningen, een slaapplek om U tegen te zeggen en soms ook je eigen kook- en wasruimte. Glamping kan je vaak op unieke manieren doen, logeer bijvoorbeeld eens in een boomhutbubbel of wijnvat.

2. Jump for joy

Ben jij diegene die op communiefeestjes altijd ongegeneerd op het springkasteel te vinden is? Dan is Airzone zeker iets voor jou. Trommel minstens 7 vrienden op en maak je klaar om enkele uren het beste van jezelf te geven in het hindernissenparcours. En wees gerust, jouw springskills zal je nodig hebben.

3. Jungle fever

Doet dat zonnig weer jou verlangen naar een verre Afrikaanse reis, maar is het budget of de tijd er momenteel niet voor? Nederland to the rescue! Zet Toto op het hoogste volume en scheur richting Hilvarenbeek, want daar wachten hyena’s, gorilla’s en luipaarden samen met andere wilde dieren op jouw bezoek in de Beekse Bergen. Het park bezoek je met je eigen wagen en kan je als dagtrip of met overnachting doen.

4. Kunst & Co

Is cultuur opsnuiven jouw ding, maar vind je het zonde om met prachtig weer tussen vier muren van een museum te zitten? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het Middelheimmuseum in Antwerpen. Deze beeldentuin bezoek je in volle natuur en dat bovendien helemaal gratis. Je vindt er een mix tussen hedendaagse en oudere beelden in een groene omgeving en met het gratis grondplan mis je zeker geen enkele parel. Met een zelfgemaakte picknick maak je jouw bezoek helemaal af!

5. Find your inner Nemo

Wanneer warm weer jou eerder instant doet vluchten richting verkoeling, is het hét moment om Nemo 33 te ontdekken. Dit duikzwembad in Ukkel is het op één na diepste ter wereld en laat je als een vis in het water voelen, tot wel 33 meter diep. Zowel professionele duikers als absolute beginners zijn er meer dan welkom, want er zijn cursussen die gaan van leren snorkelen tot leren freediven zonder zuurstoffles.

6. No drama with lamas

Op verjaardagkaartjes, de nieuwe lievelingsknuffel van je nicht of als vrolijk nieuw decoratiestuk in jouw woonkamer: lama’s vind je tegenwoordig overal terug. Hoog tijd dus, om ze ook in het echt beter te leren kennen! Je kan onder andere op de Alpacaboerderij terecht voor een namiddag die je gegarandeerd nog lang bijblijft. Wandelingen met alpaca’s, ze over een hindernissenparcours leiden of golf spelen tussen de benen van de beestjes: verwacht je maar aan enkele hilarische taferelen!

7. Cocktail o’clock

Zitten de terrasjes altijd al vol als jij verschijnt of heb je gewoon zin in iets nieuws? Tijd voor een cocktailworkshop! Met je lief, vriend(inn)en of als vrijgezellenactiviteit: met cocktails doe je nooit iets verkeerd. Verschillende cafés organiseren dit, vraag dit bij interesse zeker na bij jouw favoriete bar. Ook bij Miraeus kan je terecht voor deze workshop: zij komen op locatie in Antwerpen, Gent, Brussel & Hasselt. Ben je fan van lekkere drankjes, maar minder van alcohol? Kies dan voor de mocktailvariant om minstens even lekkere creaties te leren maken. In no time zijn terrasjes overbodig en creëer jij zelf de lekkerste aperitieven. Cheers!