Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Haal het beste uit Netflix in Corona tijden

BLIJF IN UW KOT. Zowat de meest gedeelde uitspraak in deze Coronatijden, en terecht. Maar wat doe je in godsnaam met al die bakken tijd die je plotseling hebt? Ongegeneerd bingewatchen bijvoorbeeld.

Axelle Bombay

4 min. leestijd

Met een paar klassiekers om te herbekijken of het ontdekken van nieuwe series is die quarantainetijd in no time voorbij en heb jij nog nooit zo makkelijk levens gered – vanuit je luie zetel, inderdaad!

Elite (3 seizoenen)

Een verslavende serie over de confrontatie tussen armoede en rijkdom, wanneer drie arbeidersstudenten zich inschrijven in een privéschool voor de elite.

Dit is iets voor jou als je klaar bent voor een spannende serie over een moord, waarbij iedereen even schuldig lijkt te zijn. Doe daar nog eens de confrontatie tussen arm en rijk, een clash tussen verschillende culturen en de invloed van ex-gevangenen bij, en je bent vertrokken voor drie seizoenen vol spanning. 

Te bekijken op Netflix

Bodyguard (1 seizoen)

Is spanning en actie iets voor jou, maar zijn drie seizoenen net iets te veel van het goede? Dan is Bodyguard een goed alternatief voor Elite. Een totaal andere verhaallijn, maar wel een even hoog gehalte aan op-het-puntje-van-je-stoelzitten.

Een oorlogsveteraan wordt aangesteld om een politica te beschermen bij terreuraanslagen, wat uiteraard niet zonder slag of stoot gebeurt. Na zes afleveringen van een uur weet je hoe het afloopt. The lovely Britisch accent krijg je er zomaar bovenop.

Te bekijken op Netflix

Disneymarathon

Of het nu is om je samen met de kids een namiddag in de zetel te planten of om gewoon zelf schaamteloos mee te brullen met alle vrolijke liedjes: een Disneymarathon is al-tijd een goed idee. Onze aanraders? Mulan,  Coco, Ratatouille, Up en Inside Out.

Te bekijken op Netflix, Disney+ of je eigen dvd-collectie

The Umbrella Academy (1 seizoen)

Zes broers en zussen met speciale krachten werden door hun vader opgevoed en getraind om misdaad te bestrijden. Wanneer hun vader sterft, zijn ze gedwongen om samen te werken en komen verschillende schokkende familiegeheimen naar boven.  Dit is iets voor jou wanneer je houdt van fictie, superhelden, absurde situaties en een spannende verhaallijn.

Te bekijken op Netflix

Breaking Bad (5 seizoenen)

Wat doe je als scheikundeleraar wanneer je te horen krijgt dat je terminaal ziek bent? Crystal meth produceren en verkopen natuurlijk. Dat is de logica van Walter White, de hoofdrolspeler in Breaking Bad. Om zijn gezin geen financiële moeilijkheden te bezorgen na zijn dood, maakt hij de drastische beslissing om naast het lesgeven ook te dealen in drugs. Met 16 Emmy Awards kan je er van op aan dat het verhaal van Walter de moeite is om te beginnen kijken.

Te bekijken op Netflix

La Casa de Papel (3 seizoenen)

Wie zich vragen stelt waarom mensen in rode pakken en een Dali-masker op verkleedfeestjes verschijnen, heeft duidelijk deze Netflixtopper nog niet gezien. Overvallers die een bank overnemen en daarbij burgers gijzelen, het klinkt als pure misdaad. Toch heeft de serie ook een serieus Robin Hoodgehalte. Als je je afvraagt waar dat op slaat, moet je als de bliksem beginnen kijken! Bonus: na deze serie lijkt in je eigen kot “opgesloten” te zitten net niet meer zo dramatisch.

Te bekijken op Netflix

Isn’t it romantic

Een film waarin de hoofdrolspeelster een grondige hekel heeft aan romantische komedies, waarbij ze na een ongeval uiteraard in zo’n romcom terecht komt – inclusief alle slechte clichés!

Is de combinatie van droge humor, niet te veel moeten nadenken en een goede dosis aan feel good vibes iets voor jou? Dan is dit een film die op je playlist moeten komen te staan. Ja, moét.

Te bekijken op Netflix

Eat Pray Love

Moet een bepaalde vakantie worden uitgesteld of baal je ervan dat je je verlof in de zomer nog niet concreet kan vastleggen? Geen nood, Eat Pray Love neemt je mee naar Italië, Bali en India waardoor je instant weer die reiskriebels te pakken krijgt. Een parasolletje in je glas, slippers aan je voeten en zonnecrème op je neus: de komende 2 uur waan jij je op wereldreis!

Te bekijken op Netflix, Google Play

The Tourist

De smaak te pakken gekregen met Eat Pray Love? Dan kan je jouw reis gerust nog even verderzetten met haltes in Frankrijk en Venetië. Met een extra dosis romantiek vertrek je samen met Johnny Depp en Angelina Jolie voor een kat- en muisspel over de grenzen.

Te bekijken op Netflix, Google Play

6 Underground

Continu actie, snelle auto’s die uiteraard in het rond vliegen, fancy gebouwen waar alle bad guys meer achterdeurtjes kennen dan de good guys, achtervolgingen waarbij marktkramen en terrasjes uit de weg worden gereden: 6 Underground heeft de klassieke cocktail van een actiefilm, inclusief spannende verhaallijn (want laat ons eerlijk zijn, niet alle actiefilms hebben dat laatste). Maar wat denk je dat je krijgt als een internationaal team het ervoor over heeft om zichzelf dood te laten verklaren, om zo een wrede dictator te kunnen uitschakelen zonder nog rekening te moeten houden met de regels voor “de levenden”? Juist ja, een topper van een actiefilm.

Te bekijken op Netflix

Over de auteur

Axelle Bombay

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Lees meer van deze auteur