Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

4 redenen waarom een functietitel voor jou zo belangrijk is

Manager, professional, officer, assistant. Er is vandaag een waslijst aan functietitels die op je businesskaartje kunnen staan. Maar wat houden ze in? Je zou kunnen denken dat zo’n titel krijgen enkel een formaliteit is geworden, maar niets is minder waar. De functietitel die je draagt, is vaak belangrijker dan je denkt en wel om deze vier redenen.

Bright Plus

2 min. leestijd

Bright Plus op onderzoek

In mei 2021 vroeg Bright Plus in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX aan maar liefst 912 professionals hoe belangrijk hun functietitel voor hen is. De resultaten spreken boekdelen. Voor 9 op 10 van de respondenten blijft een correcte titel een belangrijk gegeven, en daar hebben ze goede redenen voor.

1: Weten wat je doet

Een goede functietitel geeft weer wat je rol en takenpakket inhoudt. Dat geef maar liefst 53% van de respondenten duidelijk aan. Dat zorgt niet alleen voor de buitenwereld voor duidelijkheid over wat jij doet, maar ook voor de mensen binnen je organisatie.

Zo kunnen leidinggevenden, collega’s, leveranciers en klanten beter boordelen of ze bij jou aan het juiste adres zijn met hun vragen of opdrachten. Het spreekt dus voor zich hoe belangrijk het is dat je functietitel een goede weerspiegeling is van je rol en je niveau in het bedrijf.

2: Weten wat je bijdraagt

Een passende functietitel biedt jou een belangrijke vorm van bevestiging. Het weerspiegelt immers wat je bijdraagt aan het bedrijf waar je voor werkt. Dit blijkt opnieuw voor 53% van de respondenten een belangrijk aspect van hun functietitel.

Het is heel logisch dat jij trots wil zijn op je rol en je takenpakket, omdat het deel uitmaakt van je professionele identiteit. Een functietitel kan in dat opzicht veel bijdragen aan je motivatie, je engagement en je jobtevredenheid.

3: Weten welke kennis je hebt

 Soms duidt een titel ook aan welke kennis of ervaring je bezit. Dat blijkt voor 42% een belangrijk aspect van de functietitel. Staat er bijvoorbeeld senior, expert of specialist in je functietitel, dan onderstreept dit jouw vergevorderde kennis en ervaring. Dat zorgt terecht voor een zekere status binnen de organisatie.

4: Weten wie en waar je bent

Misschien komt er een tijd dat jij klaar bent om door te groeien in je professionele carrière. Een gepaste functietitel die voldoende over je rol, taken en kennis zegt, zorgt er op dat moment voor dat recruiters je makkelijker kunnen vinden. Ze gebruiken specifieke zoektermen in databanken voor cv’s en op LinkedIn om geschikte kandidaten te vinden. Is je functie onduidelijk of sluit het niet goed aan bij wat je doet, dan zullen zij je niet kunnen contacteren met interessante voorstellen voor jouw profiel als professional. Heb je nog geen titel die in één oogopslag aantoont wat jij te bieden hebt? Kaart dit dan aan bij je werkgever en hou zo al je professionele opties open voor de toekomst.

Op zoek naar een nieuwe, klinkende functietitel die bij een boeiend en uitdagend takenpakket past? Vind ‘m hier tussen onze jobs!

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more