Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

5 redenen waarom webinars blijvers zijn

Corona zette de bedrijfswereld op z’n kop. Verplicht thuiswerken werd de norm, maar ook groeien moest plots vanop een afstand. Klassieke opleidingen werden afgelast en vervangen door online alternatieven. Een geluk bij een ongeluk, want die boost aan digitale opleidingen zette de vele voordelen van webinars in de verf.

Bright Plus

1 min. leestijd

Tijdswinst

Een kostbaar goed waar niemand ooit voldoende van heeft? Tijd. Daar bespaar je heel wat van dankzij webinars. Een online opleiding kan je met een smart device en een internetverbinding volgen waar je bent, zelfs als dat je luie zetel of een terras in de zon is. Elke verplaatsing die je daardoor kan uitsparen resulteert in netto tijdwinst. Bovendien is dat ook minder belastend voor het milieu en het mobiliteitsprobleem. Drie vliegen in één klap.

Flexibiliteit

Een klassieke opleiding heeft een vaste plaats en een vast tijdstip. Tijdens een hectische werkweek niet altijd ideaal. Webinars worden daarentegen vaak opgenomen. Kan je niet inloggen tijdens de live sessie? Dan kan je de opleiding volgen op een later moment. Zo kan je opleidingen inplannen wanneer het jou goed uitkomt en ga je met een betere mindset aan de slag. Je zal op die manier meer kennis kunnen opnemen en kunnen groeien op je eigen tempo.

Gratis

Levenslang leren hoeft geen dure investering te zijn. Heel wat bedrijven zoals Bright Plus bieden gratis webinars aan. Door op zoek te gaan naar aanbiedingen die interessant zijn voor jou, kan je jezelf op elk moment in je carrière blijven ontplooien.

Laagdrempelig

Een vraag stellen voor een volle zaal collega’s is niet voor iedereen even gemakkelijk. Tijdens een webinar ligt die drempel veel lager. Vaak kunnen vragen zelfs via een chatfunctie neergepend worden, waardoor ook meer introverte medewerkers alles uit de opleiding halen.

Veilig

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben we alleen maar meer aandacht voor onze fysieke gezondheid. Naast Covid-19 letten we ook beter op voor andere infecties, zoals griep of een verkoudheid. Bij webinars vormen die bezorgdheden geen belemmering om opleidingen te volgen. Je kan ze volledig veilig volgen in het comfort van je eigen bubbel.

Wil jij naast je kennis ook je netwerk virtueel uitbreiden? Dat doe je met deze tips!