Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

9 lastige sollicitatievragen en hoe ze te beantwoorden

Lastige sollicitatievragen tijdens het interview? Geen probleem! Met deze positieve antwoorden profileer jij je vlot als topkandidaat!

Bright Plus

2 min. leestijd

Tijdens een sollicitatiegesprek krijg je ook wel lastige vragen voorgeschoteld. Laat je er niet door van de wijs brengen, ze zijn dé manier om je te profileren als topkandidaat en -medewerker. Sla dus niet in paniek, maar buig elke negatieve vraag om naar een positief antwoord. Wedden dat je de volgende ronde haalt?

1. Waarom ben je weggegaan bij je vorige werkgever?

Leg uit wat je in je vorige job miste en wat je wil bereiken door te van functie en werkgever veranderen. Formuleer dit zo positief mogelijk en vermijd absoluut om je negatief uit te laten over je vorige werkgever. 

2. Je deed langer dan normaal over je studies?

Veranderde je van studierichting om je beter op je huidige functie voor te bereiden? Of kon je je wat minder focussen op je studies omdat je deze moest combineren met een studentenob of een actieve rol in de studentenvereniging? Belicht dan je eerste werkervaring of wat je als teamlid leerde, en toon hoe je dat nu in je job toepast.

3. Je veranderde vaak van werkgever, hoe komt dat?

Jobhoppen is niet altijd negatief. Je zocht je weg of koos bewust voor tijdelijk werk om ervaring te kunnen opdoen. Benadruk wat het voordeel is voor je toekomstige werkgever: je hebt ervaring in uiteenlopende functies en verschillende bedrijven, je past je vlot aan en je bent onmiddellijk inzetbaar.

4. Ben je ooit ontslagen?

Antwoord altijd eerlijk en vertel meteen wat je van het ontslag leerde. Misschien bleek een bepaald deel van de functie-inhoud je niet te liggen. Zeg in dat geval meteen welke vaardigheden wél je sterkste punt zijn. Of hoe jij de kennislacune van toen door opleidingen invulde.

5. Heb je sollicitaties lopen bij andere bedrijven?

Het is normaal dat jij gesprekken hebt met meerdere werkgevers. Vermeld wel alleen de vacatures die in de lijn liggen van de huidige sollicitatie.

6. Wat is volgens jou een correct salaris voor deze job?

Met salarisonderhandelingen wacht je best tot een latere ronde. Wordt er toch naar jouw loonsverwachting gevraagd? Aantwoord dan met een realistisch loon, dat conform is met je leeftijd, ervaring, de sector en de regio. En goed nieuws, want die gegevens verzamelde Bright Plus voor je in een handige salaristool.

7. Hoe ga je om met conflicten?

Laat je nooit negatief uit over je vroegere collega’s, maar toon dat je assertief en diplomatisch bent en respect hebt voor de mening van anderen.

8. Hoe ga je om met stress?

Geef een werkgerelateerd voorbeeld en licht dit uitgebreid toe. Wat was jouw taak? Hoe heb je dit aangepakt? En wat heb je eruit geleerd? Laat blijken dat je onder tijdsdruk blijft presteren en je jouw prioriteiten weet te stellen.

9. Waarom zouden we voor jou kiezen en niet voor een andere kandidaat?

Vergelijk jezelf nooit met anderen (ik ben goedkoper, ik heb meer ervaring). Neem deze kans te baat om bepaalde vaardigheden nog eens extra te benadrukken en geef aan waarom jij bij de functie en binnen het bedrijf past.

WIl je je graag optimaal voorbereiden op enkele veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek? Lees dan ook zeker volgend artikel.