Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Bijna vakantie: 5 tips voor een stressvrije start

Met de zomervakantie voor de deur en misschien wel een heerlijke vakantie in het vooruitzicht, stijgt ook de werkdruk om alles af te ronden voor je vakantie. En dan geldt: hoe dichter de vakantie nadert, hoe meer gestresst je raakt.

Bright Plus

1 min. leestijd

1. Kijk vooruit en plan

Maak een to-do-lijst met lopende taken en projecten die je voor je vakantie af wilt ronden. Stel prioriteiten. Wat moet je zeker nog doen en wat kun je na je vakantie afwerken? Geloof ons, alleen al het plannen van deze taken en projecten geeft je rust.

2. Delegeer!

Breekt het zweet je uit bij het vooruitzicht van een overvolle mailbox en dito bureau bij terugkomst? Kijk dan eens kritisch naar welke taken je collega’s tijdens je vakantie over kunnen nemen. Maak hier afspraken over met je vervanger en leg uit wat er gedaan moet worden. Als je dit een aantal weken voor je vakantie uitzet en overdraagt dan geeft het je ademruimte.   

3. Informeer collega’s en klanten

Is het delegeren gelukt? Zorg dan dat je collega’s, je leidinggevende of klanten weten hoe ze je vervanger kunnen bereiken. Met een goede out-of-officereply heb je dit in één keer geregeld. In een eerder artikel gaven we je al vijf tips voor de juiste reply.

4. Bereid je terugkeer voor

Eigenlijk wil je nog helemaal niet denken aan het einde van je vakantie als deze nog niet begonnen is. Toch is vooruitkijken hét geheim van een stressvrije vakantiestart. Maak nu alvast een lijst met je belangrijkste taken en projecten en reserveer daar tijd voor je in agenda. Zo voorkom je ook nog eens dat je agenda na terugkomst compleet vol staat met vergaderingen en dat er geen tijd is om je achterstanden weg te werken.

5. Ga opgeruimd op vakantie

Weersta de verleiding om het opschonen van je mailbox en wegwerken van dossiers of andere documenten over je vakantie heen te tillen. Als er één moment is om dit soort klusjes aan te pakken dan is wel het vlak voor je vakantie. Bij terugkomst begin je met een schone lei en hik je niet meteen weer aan tegen de mailbox met oude mail en een vol bureau.

Events en trainingen op de agenda