Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Blue Monday? Met deze tips start je wel gemotiveerd aan je werkdag.

De feestdagen zijn intussen voorbij, het is bitterkoud en je volgende vakantie laat nog even op zich wachten. Blue Monday, de derde maandag van januari, wordt door velen de meest deprimerende dag van het jaar genoemd. Maar dat hoeft niet zo te zijn want met deze tips overleef jij Blue Monday, ook op het werk.

Bright Plus

2 min. leestijd

Kleine gelukjes

Het zijn dikwijls kleine dingen die een werkdag aangenamer maken: een fijne babbel of virtuele coffee break met een collega, een compliment of een grapje aan het kopieerapparaat, wat extra me-time of een sportsessie tijdens je lunchpauze… Die kleine geluksmomenten heb je helemaal zelf in de hand.

Minder moeten

De hele dag door to-dolijstjes… Vraag je je af waarom je een bepaalde taak moét doen, dan helpt het in te zien waarom ze nodig is. En ook welke bijdrage jij ermee levert voor het team. Kan het toch efficiënter? Denk eens proactief na over alternatieven zoals nieuwe werkprocessen of een rotatiestysteem.

Zet in op jouw groei

Traditioneel bekijken we onze loopbaan eerder klassiek en rechtlijnig: leren-werk-pensioen. En willen we graag promotie, dan mikken we steevast op een hogere functie. Maar het kan ook anders. Waarom zou je niet op hetzelfde niveau een meerwaarde kunnen betekenen? Als mentor voor startende collega’s, bijvoorbeeld. Of door er extra taken en verantwoordelijkheden bij te nemen. Want naast verticale groei wint horizontale groei, een verbreding van je takenpakket, steeds meer aan belang.

Het helpt daarnaast om geregeld nieuwe inzichten en vaardigheden te verwerven, zelfs al ben je ondertussen een echte krak in je vak geworden. Bijscholingen of vernieuwende seminaries houden je geest wakker en de goesting vers.

Gezonde werkstress

Tijdens je loopbaan kan je thuissituatie plots en drastisch veranderen, en dat was door COVID-19 ongetwijfeld ook het geval. Want thuiswerken maakt het lang niet altijd makkelijker om de balans tussen werk en privé te bewaken. Doe daarom aan zelfzorg en maak duidelijke afspraken met je team. Wanneer worden mails beantwoord? En wanneer word je geacht bereikbaar te zijn? Door dit in enkele concrete richtlijnen te gieten en je als team en organisatie hieraan te houden kan je negatieve stress tijdens het werk heel wat verminderen.

Lichaamsbeweging werkt

Ook lichaamsbeweging kan helpen om je beter en gemotiveerder te voelen. Want door te bewegen komen er endorfines en dopamines vrij, wat jouw geluksgevoel verhoogt. En dat hoeft echt geen heuse sportsessie te zijn. Een leuke wandeling of korte yoga-sessie kan al wonderen doen. Zoek een sport die jij graag doet en probeer dit echt in je planning te integreren. Dus hup, sportschoenen aan, je zal je ongetwijfeld snel beter in je vel voelen. 

Zoek een job die echt bij je past

Je kan je pas echt goed voelen als je een job hebt die goed bij je past. En dat gaat heel wat verder dan enkel de jobinhoud. Ook de bedrijfscultuur, de waarden en normen van de organisatie en het team moeten aansluiten bij wie je bent en wat je zoekt. De juiste match vinden is niet eenvoudig, er bestaan namelijk enorm veel verschillende jobs, en zo mogelijk nog meer functietitels om deze te benoemen. Het is bijgevolg erg moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Dankzij de tool ‘MatchMe’ wordt er in enkele eenvoudige stappen op basis van jouw interesses en talenten de match weergegeven met heel wat functies. En ook de consultants van Bright Plus helpen je graag om de juiste match te vinden.

Wil jij ook elke dag met plezier starten aan je werkdag, zelfs op de meest deprimerende dag van het jaar? Neem dan een kijkje tussen onze jobs en zet de volgende stap naar jouw ideale job.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more