Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar de juiste vacature vinden is al een uitdaging op zich. Heel wat woorden komen vaak terug bij verschillende vacatures, maar wat bedoelen de recruiters hier nu écht mee?

Bright Plus

2 min. leestijd

Woorden zoals “dynamisch”, “hands-on”, “marktconform”… Je komt in bijna elke vacature wel één van deze vage termen tegen. Of zit er toch meer achter dan je denkt? Er zal nooit gekozen worden voor de omschrijving van “dynamisch bedrijf” als je in een oubollige omgeving terechtkomt. Als er van jou niet per se verwacht wordt dat je zal meedenken met het bedrijf, maar eerder uitvoerend zal werken, zullen de woorden “proactief” en “hands-on” ook niet aan bod komen.

Om je een stap vooruit te helpen met wat je mag verwachten in bepaalde jobs of wat bedrijven van jou verwachten, vind je hieronder een korte uitleg van een aantal veelvoorkomende begrippen in vacatures.

Dynamisch

Groeiend, actief, krachtdadig, veranderlijk, innovatief. Als je in een bedrijf terechtkomt dat volgens de vacature dynamisch is, mag je een omgeving verwachten die niet blijft stilstaan. Hou jij zelf van verandering en verbetering? Dan ben jij bij een “dynamisch” bedrijf aan het juiste adres! Dit kan betekenen dat je vaak met nieuwe dingen zal te maken krijgen. Als het bedrijf graag dingen verandert, betekent het natuurlijk ook dat er voor jou meer mogelijkheden zijn om door te groeien.

Wordt er verwacht dynamisch te zijn? Dan zijn ze op zoek naar iemand die snel reageert bij een verandering en makkelijk omschakelt van denkpiste.

Hands-on

Met een hands-on mentaliteit bedoelen bedrijven dat je de koe bij de hoorns vat, werk ziet en de handen meteen uit de mouwen steekt. Je laat een probleem niet eerst enkele dagen links liggen, maar gaat meteen op zoek naar een perfecte oplossing.

Geen 9-tot-5-mentaliteit

Zoekt een bedrijf iemand die geen 9-tot-5-mentaliteit heeft? Geen paniek je zal niet elke dag tot ’s avonds laat moeten blijven. Het bedrijf is vooral op zoek naar iemand die niet om 16u55 zijn spullen begint op te ruimen, om stipt te kunnen uitbadgen als de klok 17u00 slaat. Als je een deadline moet halen en je werk is nog niet volledig af, dan ben je bereid om gerust enkele minuten langer te blijven. En flexibiliteit werkt uiteraard ook in twee richtingen. Moet je eens vroeger naar huis, zal dit ook geen probleem zijn.

Proactief

Je gaat niet enkel het werk doen dat je voorgeschoteld krijgt maar toont initiatief. Je denkt na over de vragen die je waarschijnlijk nog zal krijgen, welke moeilijkheden er kunnen opduiken en hoe je die op voorhand al kan counteren.

Een bachelordiploma

Heb je geen bachelordiploma maar geloof jij dat je de geschikte persoon bent voor de job? Laat je zeker niet tegenhouden en bewijs in je motivatiebrief waarom jij minstens even goed bent als iemand die het gevraagde diploma wel heeft!

Een marktconform salarispakket

Meestal houdt dit in dat jouw loon volgens de barema’s bepaald zal worden. Verwacht dus geen uitzonderlijk hoog loon, maar je zal ook geen uitzonderlijk laag loon aangeboden krijgen. Er wordt gekeken naar de gemiddelde verloning voor iemand met jouw opleiding en ervaring. Heb je geen idee wat je mag verwachten, of ben je benieuwd hoeveel iemand met jouw profiel gemiddeld verdient? Dan kan onze salaristool jou zeker verder helpen! Check jouw loon via onze online salaristool

Kom jij ook van die vage termen tegen in vacatures? Laat ze ons zeker weten. Wij klaren ze voor je uit!

Events en trainingen op de agenda