Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Momenteel werkt iedereen waar mogelijk van thuis uit. Een spontaan overleg of wat small talk met je collega’s wordt hierdoor moeilijk. De eerste dagen is thuis werken nog aangenaam, maar na een aantal dagen begin je de connectie met jouw team te missen. Hoe zorg je ervoor dat je team ook blijft aanvoelen als een team in tijden van Corona?

Bright Plus

1 min. leestijd

Hello from the other side

Als je op kantoor bent, is het gemakkelijk om even te overleggen. Maar in deze digitale periode plan je best een vaste afspraak in. Een geplande Skype-meeting elke ochtend kan ervoor zorgen dat ieders planning helder is. Verzamel alvast jouw agendapuntjes en vragen voor collega’s zodat je deze tijd optimaal kan benutten. Zo kunnen jullie er elke dag toch samen tegenaan!

Lets get digital

Gebruik een gemeenschappelijk platform waar je met je team in kan werken. OneNote is hier bijvoorbeeld handig voor. Als iedereen zijn to do’s hierin bijhoudt, behoud je een vlot overzicht over de planning. Bespreek hoe dit helder blijft voor iedereen.

Gebruik die camera

Vaak bellen of meeten we snel zonder onze camera-functie te gebruiken. Maar iemand effectief zien, maakt echt een verschil. Gebruik dus die camera toch eens tijdens die volgende online meeting. Dat is ook weer een aanmoediging om niet de hele dag in je pyjama te blijven zitten ?

Socializing is not cancelled

Natuurlijk is het van belang feeling met jouw teamgenoten te houden. Contacteer elkaar dus niet enkel voor werk gerelateerde zaken. Die small talk die je normaal aan het koffieapparaat hebt? Die kan je perfect digitaal voeren! Organiseer bijvoorbeeld een Skype lunch. Of denk aan een afterwork via Facetime met een e-peritief. Cheers ?

Deel jouw tips

Deze tijden worden velen onder ons wat creatiever in huis. Een leuk receptje geprobeerd? Een toffe online work-out gevonden? Delen maar! Ook dit zorgt voor het teamgevoel.

Behoud op deze manieren regelmatig contact en voor je het weet zit je weer samen op kantoor!

Lees hier ook onze do's and don'ts voor een productieve thuiswerkdag.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more