Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Do's and don'ts op jouw cv

Je bent op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging. Het eerste wat je doet is natuurlijk jouw cv opmaken. Maar wat wil een recruiter daar nu eigenlijk op terugvinden? We are here to the rescue!

Bright Plus

2 min. leestijd

1. Orde voor alles!

Om ervoor te zorgen dat recruiters jouw cv heel snel en goed kunnen doornemen, zorg je best voor een mooie en duidelijke lay-out. Zet zeker bovenaan enkele basisgegevens zoals jouw naam, woonplaats, geboortedatum en contactgegevens zoals e-mailadres en telefoonnummer. Heb je een rijbewijs en een eigen wagen? Ook dit is ‘worth mentioning’!

2. Jouw ervaringen: de recentste eerst

Geef jouw ervaringen op eenchronologische volgordeweer: zet je recentste werkervaring bovenaan, zodat deze meteen in het oog springt. Ga zo dan verder terug in de tijd en specifieer bij elke ervaring de begin- en einddatum. Geef je opleidingen op dezelfde manier overzichtelijk weer, en vergeet zeker niet te vermelden of je het diploma al dan niet behaald hebt.

Mocht je nog geen echte werkervaring hebben omdat je de schoolbanken pas verlaten hebt, vermeld op je cv dan de stages of vakantiejobs die jij gedaan hebt.

Ben je een tijdje inactief geweest omdat je bijvoorbeeld een jaartje thuis bij de kinderen wou blijven? Of heb je een wereldreis gemaakt? Maakt niet uit waarom je een bepaalde periode niet gewerkt hebt, maar laat alleszins geen gaten in je tijdlijn. Recruiters gaan anders al snel denken dat je iets probeert te verbergen.

3. En wat deed je daar precies?

Duidelijk en to the point: zo hebben recruiters het graag. Vat in een aantal korte bullets samen wat jouw takenpakket was bij je vorige werkgever(s). Op die manier krijgen we een inzicht in wat jij al kan en weet.

4. Jouw totaalplaatje

Je hobby’s lijken misschien niet altijd relevant in je zoektocht naar een nieuwe job, maar een recruiter ziet dit anders! Aan de hand van jouw hobby’s en wat je graag doet in je vrije tijd, kunnen we ons een beter beeld vormen van de persoon achter het cv. Ben je jarenlang leider geweest in een jeugd- of sportvereniging? Lees je graag detectiveverhalen of ga je liever naar rockconcerten? We horen het graag!

Om de recruiter nog verder te helpen met een waarheidsgetrouw beeld van jou te vormen, is het altijd handig om een foto van jezelf toe te voegen. Als je op gesprek gaat, heeft de recruiter meteen het gevoel dat hij/zij jou al een klein beetje kent. Zorg natuurlijk wel steeds voor een professionele look! Een vakantiekiekje of een foto van tijdens een avondje stappen geeft misschien niet helemaal de juiste “jij” weer.

5. KISS: keep it short and simple

Ellenlange proza’s verwacht een recruiter helemaal niet van jouw cv. Giet al jouw ervaringen en vaardigheden in maximaal 2 A4’tjes. Dit zal zonder twijfel volstaan om de interesse te wekken!

Ook als je een motivatiebrief toevoegt, zorg je er best voor dat dit geen standaardbrief is. Weet je de naam van de recruiter? Begin je motivatiebrief dan met een persoonlijke aanspreking. Pas je brief helemaal aan aan de functie waarvoor jij solliciteert. Waarom ben je precies geïnteresseerd in die bepaalde functie? Wat spreekt er jou precies in aan? En hoe passen jouw vaardigheden en persoonlijkheden perfect bij deze job?

Je cv is het allereerste wat een recruiter van jou te zien krijgt, dus vergeet niet: you never get a second chance to make a first impression!