Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Welke kleren maken de man/vrouw op je eerste werkdag? We geven je een aantal algemene regels mee voor je “eerste werkdag outfit”.

Bright Plus

1 min. leestijd

Er zijn 3 belangrijke basisregels die je moet hanteren. Kledingsadviseur Karen Robrechts licht ze toe:

1. Let op de bedrijfscultuur.

Tijdens je sollicitatiegesprek heb je waarschijnlijk al gezien wat de algemene stijl van het bedrijf is. Neem dit als richtlijn om een keuze te maken uit je garderobe. Liever iets te zakelijk dan iets te nonchalant. Soms is het ook mogelijk om via de bedrijfswebsite een beter beeld te krijgen van wat de verwachtingen zijn.

2. Voel je goed in je kleren.

Je moet een volledige dag presteren in deze outfit. Zorg er dus voor dat je je er goed in voelt. Probeer in je poging om er deftig uit te zien ook niet te ouderwets te worden. Speel met accessoires en kleed zo een zakelijke outfit aan. Zo kan je een kleurrijke sjaal dragen, leuke puntschoenen of een klassiek uurwerk vervangen met een duikershorloge!

3. Kom verzorgd voor de dag!

Het allerbelangrijkste, de basis: zorg dat je er verzorgd bijloopt.
Gestreken kledij, nette schoenen, geknipte nagels, propere coupe en niet teveel make-up zijn hier de basisvoorwaarden. Vermijd ook kledij die snel kreukt (denk aan linnen), dit komt minder net over. Combineer tot slot ook geen zomerkledij met winterstukken en laat het mengen van felle kleurtjes aan designers over (hanteer de basisregel: één felle kleur met een basiskleur).

Wanneer we met Patrick spreken over zijn eerste werkdag, blijkt dat deze regels toch een garantie zijn voor succes: “Tijdens mijn sollicitatiegesprek was mijn toekomstige baas professioneel gekleed, maar zonder das. De rest van mijn bijna-collega’s liep er relatief casual bij. Hippe t-shirts en eenvoudige jeans voor de mannen. De vrouwen droegen ook geen mantelpakjes.”

“Op m’n eerste werkdag ben ik eerder deftig op het werk verschenen. Ik was sowieso geen t-shirt man, en ik voelde me beter in klassieke kledij op de werkvloer. Ondertussen ben ik – misschien onder impuls van mijn collega’s – toch een beetje van stijl veranderd. Ik draag mijn hemd uit mijn broek, en kom regelmatig met sportschoenen naar het werk. Mijn klassieke kledij haal ik voor belangrijke meetings uit de kast. Ik denk dat ze je hier al gauw een uitslover zouden vinden als je elke dag in maatpak komt werken ...”

 

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more