Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Een job vinden die écht bij je past? Doe een beroep op een rekruteringsspecialist!

Je hoort het overal: er laait een war for talent op de arbeidsmarkt. Als gedreven kandidaat betekent dit dat het werk voor jou voor het rapen ligt. Maar zelfs als je keuze bij de vleet hebt, is het nog altijd zaak om een job te vinden die écht bij je past.

Bright Plus

3 min. leestijd

Bij dat beslissingsproces kan de hulp van een rekruteringsspecialist de sleutel tot jouw droomjob zijn.

Zoek naar een fit met het DNA

Goed zijn in je job en zelfstandig kunnen werken zijn belangrijke factoren om gelukkig te worden en te blijven op je nieuwe uitdaging. Maar ook de mate waarin je matcht met het team en de organisatie waarvoor je gaat werken, hebben een belangrijke invloed op hoe goed een job echt bij je past.

De person-job fit

De person-job fit is de match tussen jouw vaardigheden, verlangens en motivatie en de vereisten, eigenschappen en het takenpakket van een vacature.

De person-team fit

Ook de person-team fit speelt een belangrijke rol. Dat is de match tussen jou en je toekomstige team en leidinggevende(n). Een goede person-team fit betekent dat jouw talenten en persoonlijkheid aansluiten bij de teamspirit, de vereisten en de doelen van het hele team.

De person-organization fit

Tot slot draagt ook de match tussen jou en de organisatie waarvoor je aan de slag wil gaan bij tot het succes van je zoektocht naar de ideale job. Die person-organization fit is de match tussen jouw persoonlijkheid, waarden en normen en de cultuur en waarden van je werkgever in spe.

Ze filteren vacatures voor jou

Omdat zo’n complete fit jouw jobtevredenheid en motivatie naar een hoger niveau kan tillen, besteden werkgevers steeds meer aandacht aan hun bedrijfscultuur en spelen ze het belang van een goede fit steeds meer uit in hun rekruteringsproces. Een groot voordeel, maar dit zorgt er ook voor dat je tijdens je zoektocht heel wat informatie te verwerken hebt. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan.

Daarnaast hebben rekruteringskantoren vaak exclusieve contacten met bedrijven die hun rekrutering uitbesteden en hebben ze bovendien een getraind oog voor de ideale fit. Ze kennen de cultuur en waarden van specifieke ondernemingen en weten als geen ander waarop ze moeten letten als ze een werkgever en potentiële werknemer met elkaar matchen. Ze zijn er op bezoek geweest en weten welke sfeer en bedrijfscultuur er heerst. Ze zitten dus in de perfecte positie om jou aan de juiste werkgever te koppelen.

Ze bieden sollicitatieadvies

Solliciteren, het is vaak erg spannend. Gelukkig kan een rekruteringsspecialist hierbij helpen. Want rekruteringskantoren helpen je niet alleen met het filteren van geschikte vacatures, ze begeleiden je ook in het verdere proces. Zo kunnen ze je helpen bij het opstellen van een sterk cv, een slimme motivatiebrief en stomen ze je klaar om te shinen tijdens je sollicitatiegesprek.

Een job gevonden? Dan beschikken ze vaak ook over de nodige kennis en informatie om je carrière verder uit te bouwen en echt alles uit die match te halen.

Ze kennen jou soms beter dan jijzelf

Recruiters kennen niet alleen hun klanten door en door, ze zetten ook volop in op een grondige screening van kandidaten zoals jij. Dankzij hun jarenlange ervaring, expertise en wetenschappelijk onderbouwde selectietools krijgen ze een heel goed zicht op jouw sterktes en drijfveren.

Rekruteringsspecialisten hebben ook aandacht voor je wensen, noden en ambities en kijken ook naar je groeipotentieel op lange termijn. Met andere woorden: ze leren je soms zelfs beter kennen als professional dan jij jezelf kent op dat gebied. Daardoor hebben ze een heel goed zicht op welke kandidaat nu echt bij welke organisatie past.

Tot slot denken gespecialiseerde recruiters vaak out of the box. Ze kunnen functies, bedrijven of zelfs contractvormen voorstellen waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan zeker een kijkje tussen onze openstaande jobs, we helpen je graag verder met je zoektocht.

Events en trainingen op de agenda

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more