Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Een tijdelijke job? Dat heeft voordelen!

Flexibiliteit is het sleutelwoord op onze arbeidsmarkt. Daarom krijgen tijdelijke jobs een steeds belangrijkere rol. Werknemers willen zich liever niet te snel binden aan één job of organisatie. En ook bedrijven hebben steeds meer nood aan flexibele medewerkers om snel te kunnen schakelen.

Bright Plus

2 min. leestijd

Jouw opties als tijdelijke medewerker

Bij een tijdelijke job denken we vaak aan interim werk. Maar uitzendwerk, waarbij je via een interimkantoor tijdelijk in dienst wordt gesteld bij een andere organisatie, is maar een van je opties om op een meer flexibele manier aan de slag te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rechtstreeks bij een bedrijf een contract van bepaalde duur afsluiten. In beide gevallen heb je ongeveer dezelfde voordelen van een vast contract, maar dan voor de duur van je opdracht.

Als derde optie kan je ook aan de slag via outsourcing. In dat geval ben je vast in dienst bij een HR-dienstverlener, maar ga je op projectbasis aan de slag bij organisaties uit hun klantenbestand. Hier heb je dus de zekerheid van een vast contract, terwijl je toch de kans krijgt om verschillende ervaringen op te doen.

Tot slot kan je er ook voor kiezen om als freelancer aan de slag te gaan. Je werkt dan volledig op zelfstandige basis, maar kan bij je zoektocht naar tijdelijke opdrachten wel de hulp inschakelen van een HR-dienstverlener zoals Bright Plus.

De voordelen van een tijdelijke job

Jarenlang streefden medewerkers naar een vast contract, maar steeds vaker wordt echter duidelijk hoeveel voordelen tijdelijk werk te bieden heeft.

Ervaring

Door je niet meteen te binden aan één functie of één werkgever krijg je de kans om verschillende ervaringen op te doen. Zo kan je op korte termijn veel uiteenlopende vaardigheden aanleren en je expertise uitbouwen in een vakdomein dat jou interesseert.

Flexibiliteit

Werkzekerheid en een goed loon zijn belangrijk, maar als medewerker ben jij op zoek naar meer. Zo speelt de match die je hebt met je functie, je team en je organisatie een belangrijke rol in hoe gemotiveerd jij bent op het werk. Voel je de klik niet? Dan kan je dankzij je tijdelijke job vlot op zoek gaan naar een uitdaging die beter bij je past.

Daarnaast kan je proeven van verschillende functies en sectoren. Je hebt je eigen carrièrepad in handen en kan het gaandeweg verder uitstippelen.

Zelfontplooiing

Naast meer vaardigheden leer je dankzij al je verschillende ervaringen ook meer over jezelf. Je ontdekt al doende welk type werk het best bij je past. Die fit met je job, je team en je organisatie is bepalend voor je werkgeluk en het succes van je loopbaan op de korte én de lange termijn.

Networking

Een professioneel netwerk uitbouwen is niet alleen nuttig als je op zoek bent naar een nieuwe job. Ook als je jouw droomjob al hebt gevonden, zorgt een sterk netwerk ervoor dat je up-to-date blijft met de nieuwste trends. Je kan op verschillende niveaus ervaringen en ideeën uitwisselen om elkaar te blijven inspireren.

Voordelen

Als uitzendkracht of project consultant kan je meestal rekenen op dezelfde voordelen als een vaste medewerker. Zo heb je bijvoorbeeld recht op een eindejaarspremie en vakantiegeld, en in veel gevallen heb je eveneens recht op extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een fietsvergoeding of hospitalisatieverzekering.

Op zoek naar een tijdelijke job zodat jij jezelf kan ontplooien? Neem een kijkje tussen onze openstaande vacatures.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more