Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Elke dag een nieuwe uitdaging, een project boordevol variatie

Pauline kwam in eerste instantie bij Bright Plus Antwerpen terecht omdat ze een fijne vacature vond op onze website. Eén telefoontje later was ze al verkocht aan Outsourcing Solutions. Ondertussen is zij een enthousiaste project consultant die net haar eerste interne project achter de rug heeft. We blikken hier met Pauline op terug.

Caro Cabus

3 min. leestijd

Hoe kwam je met Outsourcing Solutions in aanraking en wanneer ben je gestart?

Ik kwam op de site van Bright Plus, toen nog Secretary Plus, een interessante vacature als HR Officer tegen en nam contact op met kantoor Antwerpen. Inne, die ondertussen een collega is geworden, nam contact met me op voor een eerste telefonische screening. We bespraken de vacature maar ook de mogelijkheden binnen Outsourcing Solutions. Ik kende die afdeling van Bright Plus nog niet en was direct geïnteresseerd. Na het gesprek met Inne volgde een gesprek met Gwen, project leader van de HR pool. Ook dit gesprek verliep vlot en aangenaam en uiteindelijk kreeg ik een contractvoorstel waar ik met veel enthousiasme op intekende! Ik kreeg zelfs de kans om iets later te starten zodat ik eerst nog mijn geplande reis kon maken. Uiteraard was ik helemaal opgeladen en klaar voor mijn start!

Dit was jouw eerste werkervaring in het algemeen, waarom koos je voor projectmatig werk?

Dit is inderdaad mijn eerste werkervaring. Als schoolverlater is het altijd wat zoeken welke richting je uit wil. Projectmatig werk is dan een ideale eerste job omdat je heel uiteenlopende ervaringen opdoet in verschillende bedrijven. Op die manier heb je ruim de tijd om uit te zoeken welke omgeving en functie jou het beste liggen. Ik heb specifiek voor de HR pool gekozen omwille van mijn studies en interesse en omdat er zo veel domeinen binnen HR zijn kan ik op deze manier proeven van alles. Een extra pluspunt aan Outsourcing Solutions is het feit dat je alle projecten kan doen onder één contract en dus voor variatie op korte termijn kan kiezen mét zekerheid op lange termijn.

Je hebt als eerste een intern project gedaan, hoe heb je dit ervaren?

Mijn eerste project is inderdaad een intern project. Ik zat eerst in between op kantoor Antwerpen in afwachting van een eerste project. Omwille van mijn HR opleiding werd ik al snel betrokken bij de werking van het kantoor. Ik ondersteunde de collega’s waar ik kon en aangezien de samenwerking vlot verliep, werd mij gevraagd om effectief een intern project te doen. Dit was voor mij een heel fijne ervaring. Door mee te draaien op kantoor heb ik het gevoel dat ik Bright Plus als bedrijf en als werkgever echt beter heb leren kennen. Ik heb veel collega’s leren kennen, zowel interne collega’s als andere project consultants, wat maakt dat ik tijdens opleidingen en events direct al wat mensen ken.

Wat zijn voor jou de voordelen van een intern project?

Zoals ik eerder aangaf vond ik het een groot voordeel om bij mijn eigen werkgever op project te zitten in plaats van direct bij een klant. Op die manier leer je de collega’s beter kennen, je ziet heel wat andere project consultants en je begrijpt de interne werking van Bright Plus beter. Ondertussen kan ik ook beter toelichten aan vrienden, kennissen of toekomstige collega’s wat ik doe en voor welk bedrijf ik werk. Natuurlijk was het ook leuk om op die manier al een eerst werkervaring op te doen binnen HR onder de vleugels van de collega’s van Antwerpen. Ik sta nu nog sterker in mijn schoenen voor mijn eerste extern project.

Hoe zou de je rol van HR consultant omschrijven?

Als HR consultant heb je een gevarieerde functie, waarbij je vooral niet bang mag zijn om te bellen. Ik sta constant in contact met kandidaten en klanten, wat heel fijn is. Ik screen binnenkomende cv’s, nodig kandidaten uit voor een gesprek en neem ook de interviews af. Vervolgens stel ik het kandidatenprofiel op en stuur ik dit door naar de collega’s, zij stellen de kandidaten dan voor bij de klanten. Wanneer een kandidaat op gesprek mag, plan ik deze gesprekken in met de kandidaten en nadien bel ik hen op voor feedback. Wanneer een gesprek goed verlopen is, duimen we allemaal voor een starter. Verder plaats ik ook vacatures uit en doe ik andere, ondersteunende taken. Elke dag een nieuwe uitdaging dus en een job boordevol variatie!

Als je mag dromen, bij welk bedrijf zou je dan graag eens op project gaan?

Ik heb niet echt een voorkeur qua bedrijf, maar ik hoop dat mijn volgende projecten even toffe ervaringen gaan zijn als mijn huidig project! Een goede klik met de collega’s en een tof team zijn voor mij belangrijke elementen om van een project een succes te maken.

Wil jij ook als project consultant of HR consultant aan de slag?

Check zeker onze vacatures hier.

 

Over de auteur

Caro Cabus

Als Marketing assistant bij Bright Plus vul ik elke werkdag met een gezonde mix van projecten. Eén van mijn favoriete projecten is het schrijven van een artikel, een blog, een social media post, ... noem maar op. Ik schrijf vanuit mijn eigen ervaring, zet een leuke babbel met één van onze Project Consultants op papier of ga op zoek naar interessante content om iets over neer te pennen. Onder het motto "een dag niet gelachen is een dag niet geleefd", probeer ik altijd een ludieke twist toe te voegen.

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more