Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Ga voor de perfecte sollicitatieoutfit

Niet alleen je cv en competenties zijn van tel tijdens een sollicitatiegesprek. Je uitstraling is minstens even belangrijk en geeft een onuitwisbare eerste indruk. En omdat die nauw samenhangt met je outfit, zijn hier geen fouten toegestaan. Je krijgt immers nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Bright Plus

1 min. leestijd

Komt daarbij dat kleren de sollicitant maken en je je helemaal anders zal voelen onder invloed van je kledij. Om overtuigend het gesprek aan te gaan, is het dan ook essentieel dat je je goed voelt in je vel door de juiste outfit te dragen. Dress to impress! Zo komt je kandidatuur ten volle tot zijn recht.

 

Ga met deze 7 dresscodetips voorbereid en stijlvol aan de slag:

1. Bereid je voor en doe research!

Binnen elke sector en in ieder bedrijf geldt een specifieke dresscode, afhankelijk van de sfeer en bedrijfscultuur. Bekijk foto’s op de website, spreek met medewerkers uit de organisatie of uit de sector. Gaat men er voor business formal, eerder business casual of misschien zelfs gewoon casual?

 

2. Kies voor een outfit waarin je je prettig voelt en vitaal uitziet.

Als je je goed voelt, kom je overtuigend over. Zo kan je je concentreren op de inhoud van je gesprek.

 

3. Houd het sober en stijlvol.

Vermijd extreem kleurgebruik en combineer nooit meer dan drie kleuren. Ga voor neutrale kleuren als donkerblauw, grijs, bruin of zwart. Ze stralen betrouwbaarheid en zakelijkheid uit.

 

4. Accessoires geven een meerwaarde aan je outfit.

Juwelen, sjaals, riemen … ze maken een klassieke outfit trendy en bevestigen jouw persoonlijkheid. Let er wel op dat je niet overdrijft!

 

5. Heb oog voor detail.

Gepoetste schoenen (met hakken), verzorgde nagels, aangepaste juwelen … ze bevestigen je aandacht voor het totaalplaatje en maken je look af.

6. Ga voor een verzorgd kapsel, make-up met mate en een discreet geurtje.

Ook deze aspecten weerspiegelen je professionalisme en identiteit. 

 

7. Vermijd afknappers!

Als te veel bloot, zichtbare piercings of tattoos. Zeker bevlekte of te ruime/strakke kleding zijn uit den boze!

En tot slot, weet dat je glimlach je mooiste ‘kledingstuk’ is! Hij doet wonderen ... Draag hem fier en stralend! Wedden dat hij zal overtuigen?!