Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Ga voor de perfecte sollicitatieoutfit

Niet alleen je cv en competenties zijn van tel tijdens een sollicitatiegesprek. Je uitstraling is minstens even belangrijk en geeft een onuitwisbare eerste indruk. En omdat die nauw samenhangt met je outfit, besteed je hier best voldoende aandacht aan. Je krijgt immers nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken.

Bright Plus

2 min. leestijd

Daarom denk je best op voorhand na over wat je best aandoet tijdens je sollicitatie. Zorg ervoor dat jij je comfortabel voelt, maar je ook verzorgd voor de dag komt.

Daarbij komt dat kleren de sollicitant maken en je je helemaal anders zal voelen onder invloed van je kledij. Om overtuigend het gesprek aan te gaan, is het dan ook essentieel dat je je goed voelt in je vel door de juiste sollicitatieoutfit te dragen tijdens je gesprek. Dress to impress! Zo komt je kandidatuur ten volle tot zijn recht.

Ga met deze 7 dresscodetips voorbereid en stijlvol aan de slag:

1. Bereid je voor en doe research!

Binnen elke sector en in ieder bedrijf geldt een specifieke dresscode, afhankelijk van de sfeer en bedrijfscultuur. Bekijk foto’s op de website, spreek met medewerkers uit de organisatie of uit de sector. Gaat men er voor business formal, eerder business casual of misschien zelfs gewoon casual kleding. Research zorgt dat je de juiste outfit draagt als je op sollicitatiegesprek gaat.

2. Kies voor een outfit waarin je je prettig voelt en vitaal uitziet.

Als je je goed voelt, kom je overtuigend over en je laat ook zien dat jij je goed voelt. Zo kan je je concentreren op de inhoud van je gesprek.

3. Houd het sober en stijlvol.

Vermijd extreem kleurgebruik en combineer nooit meer dan drie kleuren. Ga voor neutrale kleuren als donkerblauw, grijs, bruin of zwart. Ze stralen betrouwbaarheid en zakelijkheid uit. Daarom kan je best te felle kleuren vermijden.

4. Accessoires geven een meerwaarde aan je outfit.

Juwelen, sjaals, riemen … ze maken een klassieke outfit trendy en bevestigen jouw persoonlijkheid. Let er wel op dat je niet overdrijft!

5. Heb oog voor detail.

Gepoetste schoenen (met hakken), verzorgde nagels, aangepaste juwelen … ze bevestigen je aandacht voor het totaalplaatje en maken je look af.

6. Ga voor een verzorgd kapsel, make-up met mate en een discreet geurtje.

Ook deze aspecten weerspiegelen je professionalisme en identiteit. Ideaal dus als je gaat solliciteren.

7. Vermijd afknappers!

Te veel bloot, erg zichtbare piercings of tattoos kan je best vermijden. Zeker bevlekte of te ruime/strakke kleding zijn uit den boze. Kortom, ga voor een verzorgd uiterlijk

Je mag zeker je eigen stijl gebruiken, maar probeer een blote buik en diepe decolleté te vermijden. Dit komt niet professioneel over. Zorg ervoor dat de aandacht niet naar je outfit gaat, maar dat de aandacht gaat naar wat je te vertellen hebt.

En tot slot, weet dat je glimlach je mooiste ‘kledingstuk’ is! Hij doet wonderen ... Draag hem fier en stralend! Wedden dat hij zal overtuigen?!

Wil jij je volledig voorbereiden op je sollicitatiegesprek? Download dan zeker onze gratis sollicitatiegids met handige sollicitatietips.