Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Geen loonsverhoging mogelijk? Ook deze fijne alternatieven laten je motivatie pieken!

Elk jaar krijg jij een beetje meer loon op je rekening gestort. Dat is een gevolg van de indexatie: de automatische aanpassing van je loon aan de inflatie. Leuk natuurlijk, maar dit betekent ook dat de loonkost voor je werkgever steeds stijgt. Een individuele loonsverhoging is daardoor niet altijd mogelijk.

Bright Plus

2 min. leestijd

Gelukkig zijn er ook fijne alternatieven die jouw motivatie laten pieken op de lange termijn.

Flexibiliteit

De coronacrisis heeft onze manier van werken grondig veranderd, ook in positieve zin. Zo staan steeds meer bedrijven open voor een hybride werkvorm waarbij je (deeltijds) kan telewerken. Een ander voorstel dat je zelf op tafel kan leggen zijn flexibele werkuren. Zo kies je zelf waar en wanneer je precies werkt en hang je niet meer vast aan een 9-to-5 op kantoor. Zo kan jij je werk beter afstemmen op andere aspecten van je leven en sleutelen aan een optimale work-life balance.

Ook als het op je salarispakket aankomt, kan je steeds vaker rekenen op flexibiliteit. Omdat niet elke werknemer nood heeft aan dezelfde voordelen, opteren steeds meer werkgevers voor het cafetariaplan. Met dat plan heb jij als medewerker zelf de optie om je voordelenpakket samen te stellen en af te stemmen op jouw persoonlijke behoeften.

Extralegale voordelen

Naast je basis brutoloon kan je in veel organisaties rekenen op een mooi pakket aan extralegale voordelen. Extralegale voordelen zijn een fijne en populaire manier voor je werkgever om jou te belonen zonder dat jouw belastingen noch de loonkost van je werkgever de pan uit swingen. Ze zijn namelijk fiscaal vaak heel wat voordeliger dan een verhoging van het brutoloon. Wil je graag zicht krijgen op de meest courante voordelen voor jouw functie? Raadpleeg dan zeker de salaristool van Bright Plus.

Groeiperspectief

Naast je loon en een mooi pakket aan extralegale voordelen toont ook je opleidingsbudget je dat jouw werkgever jou waardeert. Net als jij wilt die dat jij vooruit raakt in je carrière en dat je kan groeien als medewerker én als mens. Zit een loonsverhoging er niet meteen in? Ga dan in de plaats samen met je leidinggevende na of er extra opleidingen zijn die je organisatie je kan aanbieden of die je via je werkgever gratis kan volgen.

Dat je werkgever ook met coaching-on-the-job en een open feedbackcultuur wil investeren in jouw groeiperspectieven is heel veel waard. Een organisatie die groei stimuleert kan je helpen om je ambities en dromen binnen afzienbare tijd waar te maken. Dat vertaalt zich op de lange termijn niet alleen in een mooi bedrag op je rekening, maar ook in voldoening en werkgeluk.

Kan je jezelf toch maar moeilijk motiveren? Misschien is het dan wel tijd voor een nieuwe uitdaging. Neem een kijkje tussen onze jobs en ga op zoek naar de functie die echt bij jou past, onze consultants helpen jou graag verder. 

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more