Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Laat geen chaos achter dankzij een goede overdracht

Terugkomen van een welverdiende vakantie zal nooit het leukste moment van het jaar worden. Echt vervelend wordt het als je merkt dat er een gigantische stapel werk op je ligt te wachten. Probeer dit te vermijden door een goede werkoverdracht te organiseren.

Bright Plus

1 min. leestijd

We helpen je op weg met enkele praktische tips:

1. Kijk vooruit

Net voor je vertrek kunnen er nog een aantal onverwachte taken op je afgevuurd worden. Anticipeer hierop door op tijd je werk af te bouwen. Doe je dit niet, dan loop je het risico nog laat te moeten doorwerken op je laatste dag ...

2. Wees baas van je planning

Constant brandjes blussen is geen goede manier om je tijd te beheren. Bepaal zelf je prioriteiten en hou je daaraan. Zo kan je op lange termijn je werk inplannen en zal je ook beter je vakantie en je werkoverdracht kunnen voorbereiden.

3. Spread the word!

Informeer je collega’s, klanten, leveranciers en opdrachtgevers tijdig van je vakantie. Schakel een ‘out of office’ in op je mailbox, die de gegevens van je vervanger duidelijk vermeldt.

4. Zet het op papier

Maak een overdrachtsdocument op voor de collega die je taken zal waarnemen. Vermeld daarin alle nodige informatie en taken die uitgevoerd moeten worden. Geef wel de vrijheid om deze taken naar eigen inzicht uit te voeren!

5. Regel je terugkomst

De dag dat je terug uit vakantie bent, kan je niet meteen terug op 100% werken. Gun jezelf een dag extra om je terug in werken en een degelijke debriefing te houden. Vraag feedback aan de persoon die je taken heeft overgenomen, om het de volgende vakantieperiode nog vlotter te laten verlopen.

6. Iedereen is – tijdelijk – vervangbaar!

Besef dat het bedrijf ook zonder jou blijft draaien. Een aantal taken kunnen gerust wat uitgesteld worden. Dit beseffen kan je van een hoop stress verlossen.

Geniet van je vakantie!

Events en trainingen op de agenda