Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Met succes solliciteren? Vermijd deze veelgemaakte fouten op je cv!

Tijdens je sollicitatieproces kan je maar één keer een eerste indruk maken. Je besteedt dus best voldoende tijd en aandacht aan je cv. Hoewel de meeste sollicitanten wel weten hoe belangrijk een goed cv is, zien we toch vaak dezelfde fouten terugkomen. Dankzij deze tips kan jij die veelgemaakte fouten voortaan vermijden.

Bright Plus

1 min. leestijd

Schrijffouten

Tik-, spelling-, en grammaticafouten zijn een echte no go op je cv. Ze wekken de indruk dat je onvoldoende nauwkeurig of taalvaardig bent. Bang dat je over een foutje zal lezen? Laat je cv sowieso eerst door een derde met een goed taalgevoel nalezen voor je hem naar een recruiter stuurt.

Verkeerde of ontbrekende contactgegevens

De recruiter die jouw cv bekijkt, leest op één dag waarschijnlijk tientallen sollicitatiebrieven. Kloppen jouw contactgegevens niet? Dan heeft hij of zij vaak simpelweg geen tijd om de juiste gegevens te achterhalen. Ook wanneer je e-mailadres of telefoonnummer ontbreken, spreekt het voor zich dat je kansen op een reply of een sollicitatiegesprek drastisch slinken.

Een gebrek aan structuur

Een recruiter vormt zich al na enkele seconden een indruk van jouw cv. Als de opbouw ervan een puinhoop is, kan je het dus wel vergeten. Zorg voor structuur en logica door overzichtelijk te werken en je werkervaringen chronologisch te vermelden, van meest naar minst recent. Doe hetzelfde met je opleidingen. Bundel vervolgens ook je contactgegevens, je competenties en je referenties, zodat alles duidelijk en overzichtelijk blijft.

Een overdaad of gebrek aan informatie

Beslissen wat je wel en niet vermeldt op je cv kan een moeilijke oefening zijn, maar beperk je hoe dan ook tot maximaal 2 A4’tjes. Schrap zaken die niet relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Hou het kort en overzichtelijk en werk met bullets waar het kan. Wees daarentegen niet te zuinig met de informatie als het aankomt op je verwezenlijkingen. Boekte je bijzondere resultaten? Dan zijn die zeker het vermelden waard. Je kan jezelf er immers mee onderscheiden van de concurrentie.

Geen fit met de job of het bedrijf

Je cv bevat een aantal vaste gegevens, maar dat betekent niet dat één cv volstaat voor al je sollicitaties. Maak altijd een cv op maat, door de informatie af te stemmen op de vacature en de organisatie in kwestie. Welke waarden zijn belangrijk voor het bedrijf? Welke van jouw skills zijn écht een must voor deze job? Welke verwezenlijking geeft jou in deze job een voetje voor?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan een kijkje tussen onze jobs!

Events en trainingen op de agenda

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more