Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Op zoek naar je eerste job? Laat je niet misleiden door deze 5 misvattingen

Op zoek gaan naar je eerste job is een spannend proces en een behoorlijke uitdaging. Er doen bovendien heel wat fabels en onwaarheden de ronde die je sollicitatieproces nog kunnen bemoeilijken. Laat je tijdens je zoektocht niet vangen door deze clichés en ga goed geïnformeerd op zoek naar je eerste job.

Bright Plus

4 min. leestijd

Misvatting 1: een voorbereiding is niet nodig, ik leer al doende wel wat me ligt

Zonder voorbereiding op zoek gaan naar je eerste job is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Voor je begint te solliciteren heb je immers heel wat met jezelf af te stemmen.

-          Wat zijn mijn sterktes en zwaktes?

-          Welke contractvorm past bij mij?

-          Welk loon kan ik verwachten?

Maar ook het solliciteren zelf vraagt heel wat tijd. Niet alleen moet je per vacature een cv en motivatiebrief opstellen op maat van de organisatie. Ook het sollicitatiegesprek is een zenuwslopende gebeurtenis waar je best op voorhand wat tijd en denkwerk in investeert. Hoe start je goed voorbereid aan het sollicitatiegesprek? En op welke veel gestelde sollicitatievragen kan je je voorbereiden?

Misvatting 2: vooral de jobinhoud moet mij aanspreken

Een takenpakket dat jou op het lijf geschreven is, is een belangrijke factor in hoe tevreden jij zal zijn met je eerste job. Maar het is niet de enige match die je moet voelen met je werk om gelukkig te blijven op de werkvloer. Naast die zogenaamde person-job fit zijn ook de fit met het team en de fit met de organisatie van groot belang voor je werkgeluk.

De person-team fit is de match die jij voelt met de collega’s en leidinggevende waarmee jij werkt. Dat moet klikken op persoonlijk, maar ook op professioneel vlak. Jouw manier van werken moet een goede aanvulling zijn op die van de andere teamleden en jullie moeten erin slagen om op een constructieve manier samen te werken.

De person-organisation fit houdt in dat jij je als medewerker kan vinden in de visie, missie en cultuur van het bedrijf waarvoor je werkt. Je job mag dan nog zo leuk zijn, maar als jouw noden en behoeften niet beantwoord worden in de organisatie, zal dat niet voldoende zijn om graag naar je werk te blijven gaan.

Tot slot kunnen ook je groeimogelijkheden in een job, team of bedrijf een grote impact hebben op hoe lekker jij in je vel zit op het werk. Dit mag dan wel je eerste job zijn, maar mooie opportuniteiten houden je werk ook op lange termijn uitdagend en plezant.

Misvatting 3: ik moet op verschillende paarden wedden

Je inzet verdelen over verschillende paarden kan, maar op de hele koers wedden houdt geen steek. Ook in je zoektocht naar een eerste job mag je best kritisch zijn over wat je wilt. Er kruipt tenslotte heel wat voorbereidingstijd in het opstellen van een goed CV en een sterke motivatiebrief, aangezien je die steeds op maat moet aanpassen voor elke sollicitatie.

Bovendien zal je niet geloofwaardig of authentiek overkomen bij een recruiter als je zomaar lukraak solliciteert. Bepaal dus liever goed wie je bent en wat je zoekt en stel je enkel kandidaat voor functies die daarbij aansluiten.

Misvatting 4: ik maak geen kans als ik niet alle gevraagde skills bezit

Onder recruiters en HR-medewerkers heerst een belangrijke leuze: hire for attitude, train for skills. Moderne bedrijven zoeken niet zomaar de eerste de beste werkkracht, maar zijn vooral op zoek naar medewerkers die goed in het bedrijf passen en die een gezonde dosis motivatie en enthousiasme tonen. Want de juiste attitude heb je of niet, maar vaardigheden kan je altijd bijleren.

Door de war for talent en de schaarste op de arbeidsmarkt is de lijst met vereisten van werkgevers vaak beduidend minder lang dan vroeger. De kant-en-klare kandidaat bestaat niet, ze begrijpen dat ze zelf zullen moeten investeren in coaching en opleiding om ervoor te zorgen dat hun nieuwe collega’s over de nodige skills beschikken.

Misvatting 5: mijn loon is het belangrijkste criterium in mijn zoektocht

Natuurlijk is loon naar werken belangrijk en moet je correct verloond worden voor wat je doet. Maar goed je boterham verdienen heeft enkel een impact op je extrinsieke (en dus niet op je intrinsieke) motivatie. Die externe vorm van motivatie werkt vaak slechts op de korte termijn.

Het is je intrinsieke motivatie, de motivatie die jij aan de binnenkant voelt omdat je zelf iets wilt, die ervoor zorgt dat je ook op lange termijn fijn kan samenwerken. Om dat voor mekaar te krijgen zal je op zoek moeten gaan naar een job die je graag doet, die je zinvol vindt, die je goed kan, die je voldoening geeft en die je samen met fijne collega’s kan beoefenen.

Tot slot is je brutoloon niet het enige wat bepaalt of je correct en voldoende verloond wordt. Vaak wordt je loonpakket aangevuld met allerlei extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en woon-werkvergoeding. Al die voordelen kunnen je brutoloon soms wel bijna verdubbelen. Het loont dus altijd de moeite om naar het hele plaatje te kijken.

Ben jij op zoek naar je eerste job? Download onze gids voor schoolverlaters en start vol zelfvertrouwen aan je carrière!

Events en trainingen op de agenda