Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Last van monday blues? Het kan ook anders!

Zit je met je huidige functie wel op de juiste plaats? En hoe vind je nu net die droomjob? Een job waarvoor je elke dag graag de wekker zet en waar je talenten ten volle worden benut. Dit is een vraag die wel eens door het hoofd van heel wat mensen spookt.

Bright Plus

2 min. leestijd

Want ja, een functie die je echt graag doet, het bestaat! Het is soms alleen even zoeken naar die speld in de hooiberg.

Ben jij tevreden met je huidige functie? Voor sommigen een volmondig 'Ja!', voor anderen eerder een 'Nee’. En dat is heel normaal, want het is geen gemakkelijke zoektocht. Toch is het eentje die echt wel de moete waard is. Want iets dat je elke dag doet moet wel bij je passen. Volgens onderzoek zorgt die match tussen job en medewerker bijvoorbeeld voor minder stress, een betere gezondheid en meer creativiteit. Het investeren waard dus. Maar hoe start je die zoektocht nu net?

Het vinden van je ideale job begint eerst en vooral bij jezelf.

Het is eerst en vooral heel belangrijk dat jij je job zelf ook boeiend vindt. Of je nu graag werkt met mensen, eerder nieuwe dingen wil uitproberen of echt een kick krijgt van het behalen van resultaten: het vinden van je ideale job begint eerst en vooral bij jezelf. Stel jezelf even de vraag: wat vind ik leuk? Wat geeft me energie? Zodra je het antwoord op deze vraag hebt gevonden, ben je al halverwege!

Oké, tijd voor de volgende stap. Denk nu eens even na over waar je echt goed in bent. Is het helpen van mensen jouw tweede natuur of blink jij uit in het analyseren van data? Zijn je collega’s jaloers op jouw creatieve ideeën? Noteer even voor jezelf wat nu juist je talenten zijn, want het is heel erg belangrijk dat deze binnen jouw functie ten volle worden benut.

Het is heel erg belangrijk dat jouw talenten ten volle worden benut

Heb je het antwoord op deze twee vragen gevonden? Top! Maar hier stopt de zoektocht natuurlijk niet. Er bestaan namelijk enorm veel verschillende jobs, en zo mogelijk nog meer functietitels om deze te benoemen. Het is bijgevolg erg moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Dankzij de tool ‘MatchMe’ wordt er in enkele eenvoudige stappen op basis van jouw interesses en talenten de match weergegeven met heel wat functies. Door middel van een eenduidige score per functiedomein weet jij perfect welke jobs het best aansluiten bij wat je zoekt. Daarnaast worden de verschillende functies ook uitvoerig toegelicht. Het verwachte takenpakket wordt getoond, je komt aan de hand van testimonials te weten hoe de werkdag er zoal uitziet en tenslotte worden enkele opleidingen meegegeven die je alvast op weg helpen.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 19 april
app.event.read_more

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more