Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Solliciteren vlak voor de feestdagen, een goed idee?

It’s the most wonderful time of the year! December is een maand vol gezelligheid, kerstfeestjes en voor velen een welverdiende vakantie. Geen goed moment om op zoek te gaan naar een nieuwe job, zou je denken. Toch heeft solliciteren vlak voor de feestdagen ook zijn voordelen. We vertellen je er graag meer over.

Bright Plus

2 min. leestijd

Minder vacatures, maar ook minder kandidaten

December is in vele bedrijven een erg drukke maand. Er moet veel geregeld worden zo vlak voor het verlof, dus vacatures zakken vaak wat naar beneden op het prioriteitenlijstje en de arbeidsmarkt lijkt even stil te vallen. Toch is dit een goed moment om je sollicitatie te versturen. Want er zijn misschien wel minder vacatures, maar er zijn ook minder kandidaten. Dat betekent alvast minder concurrentie voor jou.

Het kan dus zeker de moeite waard zijn om in december je kans te wagen en op zoek te gaan naar een nieuwe job. Dit doe je wel best voor de feestdagen. Veel recruiters zijn namelijk tussen kerst en nieuwjaar met verlof. Om te vermijden dat ze na hun verlof onderaan de stapel belanden, verstuur je je cv en motivatiebrief idealiter voor de kerstvakantie.

Een vaak drukke eindejaarsperiode

De to do-lijstjes in de maand december lijken wel eindeloos. De budgetten en concrete doelstellingen voor het komende jaar moeten worden opgesteld, terwijl de kpi’s voor het voorbije jaar misschien nog niet allemaal zijn behaald. Managers voelen de druk stijgen, en om succesvol aan het nieuwe jaar te beginnen hebben ze talent nodig.

Heel wat collega’s nemen in de maand december daarnaast vakantie. Dat betekent extra werk voor de collega’s die wel aan het werk zijn. Bijkomende hulp is dan meer dan welkom, wat maakt dat ze een nieuwe collega graag zo snel mogelijk verwelkomen! Voor jou de uitgesproken kans dus om je beste beentje voor te zetten.

Makkelijker om recruiters te bereiken

Nu er zoveel werknemers niet op kantoor zijn, vinden er minder meetings plaats en hebben managers en recruiters meer tijd om e-mails en telefoontjes te beantwoorden. Ze hebben daarnaast meer ruimte om jouw cv en motivatiebrief in detail door te nemen. Gebruik deze periode dan ook om te solliciteren en even contact op te nemen met de recruiter die verantwoordelijk is voor de job waarvoor je hebt gesolliciteerd om jouw interesse kenbaar te maken.

Gebruik deze maand om te bepalen wat je juist wilt

Waarom zou je jouw zoektocht uitstellen, als je van deze periode gebruik kan maken om concreet te bepalen wat je juist zoekt in je nieuwe uitdaging? De sleutel tot een succesvolle sollicitatie is voorbereiding, dus start tijdig en wees de concurrentie zo al een stap voor. Niet alleen zorg je er zo voor dat je jobs uitkiest die echt bij je passen, ook je netwerk kan je zo gerichter helpen en interessante functies voorstellen die goed aansluiten bij wat jij juist zoekt.

Kan jij alvast niet wachten om jouw nieuwe uitdaging te starten? Neem een kijkje tussen onze openstaande jobs, we kijken ernaar uit je te ontmoeten.  

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more