Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Tijd voor een nieuwe job? Vertrouw op de begeleiding van een uitzendkantoor!

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Organisaties hebben namelijk steeds meer nood aan flexibele medewerkers om snel te kunnen schakelen in een erg dynamische bedrijfswereld. Hiervoor doen ze vaak een beroep op interimcontracten. Ontdek welke rol een interimkantoor voor jou kan spelen.

Bright Plus

3 min. leestijd

Wat betekent interim voor jou?

Als uitzendkracht krijg je dezelfde voordelen als werknemers die vast in dienst zijn. Zo heb je eveneens recht op maaltijd- of ecocheques, vakantiegeld, pensioen of kinderbijslag en je gewerkte dagen tellen net zo goed mee voor je pensioen. Daarenboven mag je rekenen op enkele bijkomende voordelen:

  • Interimjobs zijn een geweldige springplank naar een vaste functie of bieden net kansen om de arbeidsmarkt te verkennen. Zo kan jij on-the-job ervaren welke functie, bedrijf of sector jou écht ligt.
  • Je krijgt de mogelijkheid om een ruim netwerk op te bouwen.
  • Je kan op korte termijn veel verschillende werkervaringen opdoen.
  • Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar opdrachten die bij je passen, dat doet de recruiter met veel plezier voor jou.

Hoe lang duurt een interimopdracht?

Interimwerk is per definitie tijdelijk en kan variëren van één dag tot meerdere maanden. De uitzendsector werkt meestal met weekcontracten. Dat interimwerk start als een tijdelijke opdracht, betekent echter niet dat er geen vooruitzichten zijn op een vaste job. Voor heel wat mensen is interimwerk de opstap naar een vast contract of een langdurige samenwerking met een organisatie waarmee het goed klikt.

Ben je toch vooral gebeten door die flexibliteit? Dan kan je ook aan de slag als project consultant via outsourcing. In dat geval ben je vast in dienst bij een HR-dienstverlener zoals Bright Plus, maar ga je via tijdelijke opdrachten aan de slag bij één van hun klanten. Hier heb je dus de zekerheid van een vast contract, terwijl je toch de kans krijgt om verschillende ervaringen op te doen.

Hoe kies je de juiste partner?

Hoe kies je nu de juiste partner voor jouw interim-avontuur? De meeste interimkantoren zijn gespecialiseerd in een bepaalde sector of vakdomein. Je gaat dus in de eerste plaats op zoek naar een dienstverlener die jouw interesses deelt. Dat kan je doen door hun website uit te pluizen en op zoek te gaan naar vacatures die jouw interesse wekken.

Bevalt hun aanbod je? Neem dan contact op met dat uitzendbureau en bezorg hen jouw cv en motivatiebrief. Zij helpen je graag met de verdere stappen in jouw carrière en staan gedurende de hele zoektocht ter jouw beschikking. Durf gerust meer informatie te vragen. Ga na op welke manier het kantoor werkt, op welke termijn zij je aan een job zouden kunnen helpen, welke bedrijven ze in hun klantenportfolio hebben en hoe ze andere mensen zoals jij aan de slag hielpen.

Hun begeleiding stopt echter niet zodra jij de eerste voet binnen het bedrijf zet. Ze blijven je gedurende jouw hele interimopdracht begeleiden. Zo kan je bij hen terecht met alle praktische en administratieve vragen, maar ze staan je eveneens graag bij met sollicitatietips en loopbaanadvies op maat.

Hoe ga je te werk?

Heb je het juiste uitzendbureau gevonden? Dan kan je je kandidaat stellen voor één van hun openstaande jobs. Zij zullen vervolgens contact met je opnemen om jouw wensen en verwachtingen goed af te stemmen. Vaak vragen ze je om enkele tests af te leggen om jouw sterktes nog beter in kaart te brengen.

Vervolgens gaan de recruiters aan het werk voor jou. Op basis van jouw profiel zoeken zij een interimopdracht die daar mooi bij aansluit. Ze stellen jou vervolgens voor aan het desbetreffende bedrijf indien jij interesse hebt. Maar blijf ook zelf niet bij de pakken zitten. Zie jij een interessante vacature? Dan mag je zeker proactief de recruiter een seintje geven. 

Start je zoektocht nu en neem alvast een kijkje tussen onze vacatures.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more