Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Van stageplaats naar eerste job: Silke vertelt over haar stage bij Bright Plus

Silke Declercq, stagiaire HR Consultant bij Bright Plus Brussel, vertelt met veel plezier over haar stage bij Bright Plus, en hoe dit ook meteen haar eerste job opleverde!

Bright Plus

2 min. leestijd

Er zijn bepaalde momenten in je carrière waar je op een druk kruispunt terechtkomt en je keuzes moet maken. Sommige waaghalzen steken meteen over, goed wetend waar ze naartoe willen en erop vertrouwend dat ze de overkant heelhuids bereiken. Anderen doen er wat langer over om te beslissen welke richting ze juist willen inslaan. Ik behoor tot die laatste groep. Sinds de start van mijn bacheloropleiding enkele jaren geleden was ik nog niet echt wijzer over wat mijn interesses nu precies zijn. Hoe meer functies en taken ik ontdekte, hoe groter mijn interesseveld werd. De vraag “Wat ga je doen na je studies?” ging steevast gepaard met een schouderophalende “Kweetnie”. Tot ik aan mijn stage begon.

Vorig jaar kwam ik via het One Day Conference 2020 van de Karel de Grote Hogeschool voor het eerst in contact met Bright Plus. Ik voelde al snel een klik, bezorgde mijn cv en motivatiebrief, en dan was het vol spanning afwachten. Al snel mocht ik op gesprek en ik kwam nadien met een grote glimlach buiten. Eind april zou ik als stagiaire HR Consultant aan de slag gaan. De uitgelezen kans om het reilen en zeilen van Bright Plus te ontdekken en mijn interesse in rekrutering en HR verder aan te wakkeren.

Maanden werden weken, weken werden dagen en voor ik het maar goed en wel besefte, stond ik in het kantoor in Brussel, helemaal klaar om mijn stage te starten. Na een ietwat aarzelend begin (zoals bij zovelen) ben ik alle facetten aan mijn stage steeds meer gaan appreciëren. Het takenpakket was uitdagend, de fijne gesprekken met kandidaten gaven me een boost… maar wat vooral van mijn stage een topstage heeft gemaakt? Dat waren mijn fantastische collega’s die me elke dag opnieuw met hun warmte, gezelligheid en sfeer omarmden.

Outsourcing Solutions is dé combinatie waar ik naar op zoek was: een grote hoeveelheid afwisseling binnen verschillende domeinen, de kans om veel bij te leren en de zekerheid van een vast contract.

En natuurlijk hoop(te) ik om na een geslaagde stage een plekje binnen het bedrijf te bemachtigen. Hopen mag, zolang beide voeten aan de grond blijven. En daarom keek ik voor de aanvang van mijn stage al even uit naar mogelijkheden nadien: de studies verderzetten of dan toch op zoek naar mijn eerste job? Dat antwoord werd al snel duidelijk dankzij de Bright Young Grads – campagne van Bright Plus: de ideale oplossing voor pasafgestudeerden die graag willen proeven van verschillende functies en bedrijven om zo uit te zoeken wat ze nu echt willen doen. Een derde optie waar ik voorheen geen rekening mee had gehouden. Op projectmatige basis bij klanten en in verschillende domeinen aan de slag gaan, klonk mij als muziek in de oren. En het is dé combinatie waar ik naar op zoek was: een grote hoeveelheid afwisseling binnen verschillende domeinen, de kans om veel bij te leren en de zekerheid van een vast contract. Ik heb mij meteen aangemeld, en met succes! Want met trots mag ik me nu Junior Project Consultant bij Bright Plus Outsourcing Solutions noemen.         

En nu sta ik hier, op dat drukke kruispunt, enkele maanden later. De laatste stageweek is ingezet, en de aftrap voor Outsourcing Solutions is gegeven. Al sta ik nu niet langer te twijfelen, wel integendeel. Ik weet waar ik naartoe ga en via welke wegen ik dat doel best bereik. Met mijn enthousiaste Bright Plus-collega’s aan de overkant, steek ik vol vertrouwen het kruispunt over.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more