Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Veelgestelde vragen over werken als Freelancer


Nadat wij de goedgekeurde timesheet tijdig hebben ontvangen en deze intern verwerkt is, zal je een automatisch gegenereerd inkooporder ontvangen. Dit gebeurt maximaal 10 werkdagen na het einde van de voorgaande maand.
Jouw factuur moet het unieke PO-nummer bevatten en dient zo snel mogelijk naar ons verstuurd te worden als PDF om een vlotte betaling te garanderen.

Tip! Vraag dus zeker aan de klant om jouw timesheet zo snel mogelijk goed te keuren.


De betalingstermijn bedraagt 30 dagen en start op het moment wanneer wij jouw factuur ontvangen hebben én de goedgekeurde/gevalideerde prestaties.


Er zijn geen kosten verbonden aan het werken met Bright Plus als tussenpartij. Ook het zoeken naar opdrachten via onze website, het aanmaken van een profiel op onze website of het gebruik van onze My Bright Plus app is volledig gratis. Daarnaast bieden we ook tools, opleidingen en webinars aan die je kan terugvinden op onze website en waar je als freelancer gratis gebruik van kan maken.


We maken steeds een contract op per opdracht. De periode is dus afhankelijk van de lengte van de opdracht. Nadat je jouw project hebt afgerond, kan je op zoek gaan naar een nieuwe opdracht, waar Bright Plus jou graag in bijstaat.


Hoewel het exacte takenpakket natuurlijk verschilt van sector tot bedrijf, bevinden de opdrachten die we aanbieden zich binnen onze vakdomeinen: 
-    Administratie en office
-    Sales en customer service
-    Marketing en communicatie
-    Logistiek, aankoop en facilities
-    Human resources

Freelance blogs en artikels

Freelance werken

Zo hou jij als Freelancer je stressniveau onder controle

Als freelancer sta je voor heel wat uitdagingen en die challenges veroorzaken best stress. Met deze tips bied jij je stressniveau het hoofd.

Freelance werken

Hoe bepaal je je tarief als freelancer?

Een goeie prijszetting is belangrijk voor de toekomst van je bedrijf. Veel freelancers, zeker starters, vinden het moeilijk om hun tarief te bepalen.

Freelance werken

Bijleren als Freelancer doe je zo

Of je nu een klinkend diploma of jarenlange ervaring hebt, blijven werken aan je skills is sowieso een must. Hier leren we je hoe je dat doet.

Alle content voor Freelancers raadplegen?