Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Bright Plus viert 500 project consultants met 500 bomen

500 project consultants, dat moet gevierd worden. Bright Plus pakte het feestje dit jaar net iets anders aan. Met 20 Bright Plussers trokken ze naar Meise om onder het motto “we plant a tree for every employee” 500 bomen te planten.

1 min. leestijd

20 jaar outsourcing solutions, 500 project consultants

Bright Plus heeft sinds begin dit jaar 500 project consultants in dienst en daar zijn we heel trots op.  Naast uitzendwerk, werving en selectie diensten, bieden we al meer dan 20 jaar Outsourcing Solutions aan. Hierbij zetten we onze meertalige professionals in als project consultants. Ze gaan, voor een vooraf bepaalde termijn, aan de slag bij bedrijven om afwezigheden in geval van bijvoorbeeld zwangerschapsverlof op te vangen, of om bij te springen wanneer er tijdelijk een hogere workload is. Wanneer het project afgerond is krijgen ze een volgend project toegewezen.

“Klanten waarderen deze werking enorm omwille van de snelle inzetbaarheid, flexibiliteit en sterke soft en hard skills van onze project consultants. Bovendien wint projectsourcing aan belang bij zowel bedrijven als kandidaten. Het is voor bedrijven een goede manier om continuïteit te verzekeren en te kunnen focussen op de core business. Voor kandidaten biedt het kansen tot groei, zowel qua netwerk als qua skills. De job biedt afwisseling op vlak van projecten, sectoren, bedrijven en takenpakket, terwijl de project consultants wel de zekerheid van een vast contract bij Bright Plus hebben”, aldus Linda Cappelle, General Manager bij Bright Plus.

‘We plant a tree for every employee’

En sinds dit jaar hebben we 500 project consultants in dienst. Om dit te vieren trok Bright Plus naar het natuurgebied van Natuurpunt in de Birrebeekvallei te Meise. Het feest werd dit keer niet gevierd in een feestelijke outfit, maar wel in stevige regenlaarzen. Een team van 20 enthousiaste Bright Plussers stak de hele voormiddag de handen uit de mouwen om 500 bomen te planten, een voor elke project consultant in dienst bij Bright Plus.

Die 500 bomen vormen samen een heus Bright Forest waarin de bomen, net als onze project consultants kunnen groeien.  Onder de deelnemers ook project consultant Sanne: “Ik vind het heel belangrijk om mijn steentje bij te dragen tot een beter leefmilieu. Het feit dat mijn werkgever daarop inzet apprecieer ik enorm. Wanneer er initiatief genomen wordt om ons al bedrijf in te zetten voor het milieu, sta ik paraat om mee te helpen!”

Een stap richting het meest sustainable HR bedrijf te wereld

Deze actie past helemaal binnen het Environtmental, Social & Governance, kortweg ESG verhaal van Bright Plus en moederbedrijf Recruit Global Staffing. Zij proberen bij al hun activiteiten rekening te houden met ESG om op die manier bij te dragen aan een duurzamere wereld. Zo gebeuren alle aankopen bij duurzame en koolstoofneutrale leveranciers en verkopers. Daarnaast onderzoeken we steeds nieuwe mogelijkheden voor woon-werkverkeer.

De ambitie is om tegen 2030 het meest sustainable HR bedrijf ter wereld te zijn. Linda Cappelle, General Manager van Bright Plus is alvast trots op de stappen die ze bij Bright Plus zetten: “Een uitdagende ambitie, maar ééntje waar we héél graag onze schouders onder zetten. Met onze actie ‘We plant a tree for every employee’ hebben we alvast een groene stap in de juiste richting gezet!”