Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Bright Plus, RGF en Cochlear begeleiden mensen met gehoorverlies naar een hooroplossing en een job op basis van eigen talenten

HR-dienstverleners Bright Plus, RGF Staffing Belgium en Cochlear Benelux, leider in implanteerbare hooroplossingen, slaan de handen in elkaar om kandidaten met een gehooruitdaging te begeleiden naar een job en naar de juiste medische behandeling van het gehoor.

1 min. leestijd

De Belgische overheid heeft de doelstelling om tegen 2030 een werkzaamheidsgraad van 80% te behalen. Dit betekent 600 000 extra werkenden op 7 jaar tijd. Om dit te realiseren is het belangrijk om op maat te werken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. HR-dienstverleners Bright Plus, RGF Staffing Belgium en Cochlear Benelux, leider in implanteerbare hooroplossingen, slaan de handen in elkaar om kandidaten met een gehooruitdaging te begeleiden naar een job en naar de juiste medische behandeling van het gehoor.

In de uitdagende arbeidsmarkt van vandaag is het cruciaal om élk talent in te zetten en ook de juiste match te vinden tussen kandidaat en job. In Nederland zijn bijvoorbeeld 124.000 mensen tussen de 15 en 65 jaar niet aan het werk omwille van een gehooruitdaging[1]. De samenwerking tussen de drie partijen heeft daarom als doel de correcte behandeling en begeleiding naar een job van kandidaten met een gehooruitdaging, en zo het stimuleren van een inclusieve arbeidsmarkt.

Katty Scheerlinck, CEO bij RGF Staffing Belgium

In de uitdagende arbeidsmarkt van vandaag is het cruciaal om élk talent in te zetten en ook de juiste match te vinden tussen kandidaat en job. Om dit te realiseren is het belangrijk om op maat te werken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Concreet verwijst Cochlear Benelux via haar netwerk van hoorprofessionals kandidaten door naar Bright Plus en RGF Staffing voor een job op maat. RGF Staffing en Bright Plus verwijzen op hun beurt mensen door die worstelen met een gehooruitdaging naar het professioneel hoornetwerk van Cochlear. Bij een goede match worden deze kandidaten tewerkgesteld binnen RGF Staffing Belgium of bij een van zijn klanten. Zowel de startende medewerkers als de nieuwe werkgevers worden diepgaand en persoonlijk begeleid in de samenwerking, voornamelijk het eerste jaar van tewerkstelling. Door een intense verwijzing is onze ambitie om tegen eind juni 2023 voor minstens 10 personen op deze manier een opportuniteit te creëren.

Kortom willen beide organisaties nog meer inzetten op het verbinden van kandidaten, bedrijven en hoorprofessionals, om zo opportuniteiten te creëren voor alle partijen. Een job is namelijk meer dan een manier om geld te verdienen. Zo werken we aan de hand van dit project samen aan een inclusieve en welvarende samenleving.

Meer weten over het Hear2Work-project?