Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Priscilla doet als marketing assistant elke dag beroep op haar sterktes

Als marketing assistant bij een dermo-cosmetisch merk sta ik in voor de operationele marketingtaken. Dat betekent dat het Franse hoofdkantoor onze Belgische afdeling heel wat marketingmateriaal aanlevert en ik daarmee aan de slag ga om het ook in onze Belgische apotheken in de etalages te krijgen. Concreet vertaal ik de teksten voor onze marketingproducten, zoals vitrines bij apotheken, en ga ik verder in contact met onze vertegenwoordigers en klanten. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de sociale media en het organiseren van evenementen. Zo kom ik regelmatig in contact met mensen buiten het bureau, zoals influencers die ons merk mee op de kaart zetten. Dat ik tot slot de eindverantwoordelijkheid draag voor al het marketingmateriaal dat verspreid wordt via onze afdeling, maakt de job extra uitdagend.

foto van Priscilla

Mijn takenpakket bestaat ongeveer uit tachtig percent communicatie en twintig percent creatief werk. Die verdeling sluit goed aan bij mijn interesses en mijn skills en competenties.

Mijn skills als marketing assistant

Mijn takenpakket bestaat ongeveer uit tachtig percent communicatie en twintig percent creatief werk. Die verdeling sluit goed aan bij mijn interesses en mijn skills en competenties. Vooral het contact met mensen spreekt mij erg aan in de job. Ook mijn Excelkennis, kennis van sociale media en bovenal mijn talenkennis zijn essentieel. Een leuk extraatje is dat ik regelmatig zelf aan de slag mag gaan met mijn fotocamera. Hoe vaker ik creatief aan de slag ben, hoe meer mijn creativiteit ontwikkeld wordt. Het is als een spier die je kan trainen.

Werken binnen marketing

Ik volgde als voorbereiding op mijn loopbaan een graduaatsopleiding marketing, maar heb het gevoel dat ik het meeste bijleer in het werkveld zelf. Marketing is een brede sector, waar je taken heel uiteenlopend kunnen zijn en waarin je al doende kan ontdekken welke aspecten van de job je het meeste liggen. Ik leer elke dag bij en krijg in een bedrijf dat volop in bloei is de mogelijkheid om steeds meer te groeien. En ook mijn loonpakket groeit met de ervaring en de verantwoordelijkheden gestaag mee. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.