Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Begin met LinkedIn: Wie ben je, waar wil je naartoe?

Natuurlijk ben je op de hoogte van het belang van LinkedIn: je maakte een profiel aan, je vulde je gegevens aan en je bent zichtbaar op het platform. Next up: je netwerk doen groeien.

Charlotte Keulen

1 min. leestijd

Maar eerlijk: wanneer updatete jij de laatste keer je gegevens? Schreef jij al een mooie summary waarbij je let op keywords waarop je gevonden wilt worden? Reageer je wel eens op een artikel? Lanceer jij zelf regelmatig wat content in jouw netwerk?

Je bent wellicht nog geen LinkedIn-pro en denkt dat je daar helemaal niet zoveel tijd voor hebt. Of heb je nog niet stil gestaan bij het belang ervan. Maar social selling is hot! Social Whut? Jezelf (en/of je bedrijf) verkopen via social media!

Goed nieuws! Wij helpen je hier stap voor stap bij. Zo ben jij binnenkort helemaal up and running in de wondere wereld van LinkedIn. Laat dan dat netwerk maar groeien!

Stap 1: Wie ben je en waar wil je naartoe?

Stap 1, meteen ook de moeilijkste! Je mag gaan graven in je zelfkennis en doelen. Alles begint met zelfkennis. Start met het in kaart brengen van jouw focus. Wat zijn je sterktes? Je interesses? In welke sector ligt jouw ambitie? Zie je het internationaal of eerder lokaal? Heb je een sterke talenkennis? Specifieke vakkennis? En de moeilijkste vraag: hoe onderscheid je jezelf van de grote hoop?

Een hele opdracht, maar van groot belang om er even bij stil te staan. Enkel zo weet je waar je eigenlijk naartoe wilt met jouw online profiel. Noteer enkele keywords over jezelf en bepaal zo de focus in jouw online verhaal. Bespreek die keywords eventueel ook eens met je medestudenten, je collega’s en je vrienden. Zij hebben vaak een goed beeld van waarin je uitblinkt en denken misschien aan zaken waar jij nog niet bij stilstond.

Voorbeeld: Je bent een schoolverlater Office Management. Je bent sterk in talen en hebt een creatieve pen. Je zou op termijn graag in een internationale omgeving willen werken.
 

Good to know: Recruiters zoeken vaak op keywords (zoekwoorden). Kruip dus niet enkel in je pen, maar ook in het hoofd van een recruiter. Hoe gaat die jou vinden? Op welke specifieke zoekwoorden zou hij zoeken?

Heb je een lijstje van een 5-tal zaken waardoor jij wilt gevonden/gekend worden? Top! Dan ben je klaar voor de volgende stap. Daar lees je snel meer over!

Over de auteur

Charlotte Keulen

Vroeger schreef ik gedichten en teksten voor liedjes. Ik droomde ervan de tweede Britney Spears te worden. Zowel mijn schrijftalent als mijn zangtalent zouden helaas nooit het daglicht zien. Ten eerste was ik nooit tevreden over mijn eigen creaties en ten tweede heb ik een stem die absoluut niet gemaakt is om ook maar één noot te zingen.  

Een marketingdiploma, een cursus copywriting en heel wat ervaring later, zet ik mijn wil om te schrijven anders in. Als Digital Recruiter bij Bright Plus kan ik vaak urenlang intens tokkelen op mijn toetsenbord. Mailings, vacatures die gepimpt moeten worden, social media posts, en uiteraard deze blogs. Overal kan ik mijn creativiteit in kwijt. Zo leg ik nu dagelijks mijn tekstueel ei. Met creaties die ik regelmatig wél de buitenwereld durf insturen.

Want ik zit met een overvol hoofd, altijd en overal. Maar als ik een tekst schrijf geraak ik volledig "in the zone". En dat is steeds eventjes genieten!

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 19 april
app.event.read_more

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more