Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Denk ook aan layout: zo ziet een goed cv eruit!

Natuurlijk is de inhoud van jouw cv het belangrijkste. Maar het oog wil ook wel wat. Denk daarom ook aan de layout wanneer je je cv opstelt. Hoe ziet een goed cv eruit? We geven je graag enkele tips.

Bright Plus

1 min. leestijd

Maak je cv niet te lang

Het is eerst en vooral belangrijk dat jouw cv kort en bondig is. Een recruiter heeft vaak erg weinig tijd en vormt zich al na enkele seconden een beeld van jouw kennis en kunde. Door jouw werkervaring, opleidingen en verwachtingen bondig en gestructureerd weer te geven, ziet de recruiter in één oogopslag wat je kan en waar je naartoe wilt.

Wees gestructureerd

Maak je cv gemakkelijk leesbaar voor recruiters door al je rubrieken duidelijk te clusteren en (tussen)titels te gebruiken. Zet alle relevante info bij elkaar (personalia, opleiding, werkervaring, hard en soft skills) en werk in bullets om opsommingen weer te geven.

Hou het eenvoudig

Laat je niet verleiden tot opzichtige pagina’s met logo's, achtergrondontwerpen, foto's en grafieken - die leiden alleen maar af van de inhoud en van de boodschap die je wilt meegeven. Zorg ervoor dat je cv er strak en professioneel uitziet door consequent één lettertype in te zetten. Als je lettertypes door elkaar gebruikt, ziet je cv er al snel rommelig uit.

Voorzie ook voldoende marge en witruime. Een cv moet aan iedere kant minimaal 1cm aan marge hebben. Gebruik ook steeds een regelafstand van minstens 1.15 voor alle tekst en onderdelen op je cv.  

Vermijd te veel kleurgebruik

Een beetje kleur is leuk, maar probeer te vermijden dat jouw cv eruit ziet als een kleurboek. Houd een zeer eenvoudig zwart-wit kleurenschema aan en gebruik enkel kleur in de titels en/of tussentitels.

Een eenvoudig lettertype in één kleur biedt een prettige leeservaring voor recruiters en zorgt ervoor dat je CV ook makkelijker leesbaar is door de steeds vaker gebruikte CV-scanprogramma's.

Kies een professionele foto

Tot slot kan je ook steeds een foto toevoegen. Als je een portretfoto toevoegt, zorg dan dat het er professioneel uitziet. Bikinifoto’s, selfies of feestherinneringen met een glas bier in de hand zijn absolute no go’s!

Wil je graag nog meer tips? Download dan gratis onze sollicitatiegids.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more