Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Deze podcasts helpen je vooruit in je carrière

Je carrièrepad uitstippelen is een boeiende en uitdagende zaak. Dat lukt nog beter als je leert te luisteren naar goed advies. Letterlijk. Steeds meer experts zijn het erover eens dat podcasts luisteren een geweldige manier is om nieuwe kennis te vergaren en om je vooruit te stuwen in het leven. Deze podcasts helpen jou op weg in je loopbaan.

Bright Plus

2 min. leestijd

In de auto, tijdens het huishouden of terwijl je de hond uitlaat: zelfs wanneer je druk aan je carrière timmert kan je vast een momentje vinden om je kennis te verruimen door naar een podcast te luisteren.

Hoewel podcasts een hedendaags fenomeen zijn en het onderzoek naar hun leereffect nog volop in ontwikkeling is, zou auditief leren je brein helpen ontwikkelen op intellectueel en emotioneel gebied. Een podcast zet je immers aan het denken en biedt je informatie die je op eigen wijze moet verwerken. Ze werken inspirerend en helpen leergierige luisteraars om hun kennis te verdiepen of verbreden.

Leren door te luisteren

1: Werk & Leven

Aan je carrière sleutelen is boeiend en uitdagend, maar vroeg of laat botsen we allemaal op de vraag: hoe combineer je een succesvolle carrière met een al even druk privéleven? Ook het humoristische West-Vlaamse duo Kelly Deriemaeker en Anouck Meier gingen op zoek naar het antwoord op het veelbesproken vraagstuk van de work-life balance. In hun hilarische en doodeerlijke podcast Werk & Leven ontdek je hoe zij dat evenwicht proberen te bewaren. Laat je inspireren op hun website of op hun kanaal op Spotify.

2: Elke Dag Vakantie

Eva Daeleman besloot zo een drietal jaar geleden dat er meer is in het leven dan werken, rekeningen betalen, en ga zo maar door. Samen met haar partner Stijn verhuisde ze van Mechelen naar de kust, waar ze zoveel mogelijk tijd maken voor elkaar én voor zichzelf. En zo vonden ze al snel de weg naar een gelukkiger leven. Daarom besloten ze om een podcast te maken om mensen te helpen vertragen en zo ook zélf ook meer te halen uit het leven. In deze podcast bespreken ze relevante thema's zoals succes, burn-out, veerkracht, werk en work life balance. Wil je ook de stap zetten naar een gelukkiger leven? Beluister dan zeker hun podcast!

3: Without fail

Deze podcast biedt jou openhartige gesprekken met mensen die uitdagende dingen hebben gedaan. Ze zoomen dieper in op wat werkte, wat niet en waarom. Alex Blumberg praat met mensen die alles op het spel hebben gezet om iets te proberen dat nog nooit iemand heeft gedaan, of net met hen die hun opdracht spectaculair zagen mislukken. Alex en zijn gasten zullen lessen delen over hoe het is om te slagen, hoe het is om te falen en hoe je omgaat met beide. Een boeiende podcast die jou ongetwijfeld zal inspireren!

Op zoek naar meer carrièretips? Of je nu aan de start van je carrière staat of al een hele weg hebt afgelegd, met deze tips blijft je carrière levenslang future proof.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 19 april
app.event.read_more

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more