Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Een gat in je cv? Zo los je dat op!

In een perfect cv sluiten al jouw opleidingen en werkervaringen naadloos op elkaar aan. In de praktijk loopt het natuurlijk soms anders. Zo kan het gebeuren dat er op je cv een zogenaamd gat ontstaat. De redenen hiervoor zijn echter heel divers.

Bright Plus

2 min. leestijd

Gelukkig is het voor de meeste recruiters of werkgevers geen probleem in je zoektocht naar een nieuwe job. Wel is het slim om wat meer uitleg te geven over de reden ervan. Lees hier drie tips hoe je hiermee om kunt gaan en zo een sterk curriculum vitae opstelt.

Veel voorkomende redenen

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een bepaalde periode niet heeft gewerkt. Denk maar aan iemand die een bepaalde periode een sabbatical heeft genomen. Of een student die na zijn of haar studie een jaar naar het buitenland is getrokken om te reizen. Of bijvoorbeeld iemand die met verlengd zwangerschapsverlof is gegaan en daarna aan een nieuwe job is begonnen. Andere redenen voor gaten op een cv zijn werkloosheid, het zorgen voor een ziek familielid of werk als vrijwilliger.

Tips om je kans op een job te vergroten

Gaten op een cv mogen dan wel een negatieve lading hebben, maar met de juiste instelling hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Met de volgende drie tips geef je een positieve draai aan je cv.

1. Voeg een persoonlijk profiel toe

Omdat gaten op een cv vragen kunnen oproepen, is het aan te raden om op je curriculum vitae te vermelden waarom je een tijdje niet werkzaam bent geweest. Het meest geschikte onderdeel hiervoor is het persoonlijk profiel. In deze samenvatting stel je jezelf kort voor, laat je de werkgever lezen wat je sterke eigenschappen zijn en wat je ambitie is. Ook kun je kort benoemen wat de reden is dat je even niet gewerkt hebt.

2. Focus op wat je wél gedaan hebt

Even niet kunnen werken, betekent niet dat je stil hebt gezeten. Heb je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gedaan, opleidingen gevolgd, was je actief in het verenigingsleven of hielp je bij het organiseren van evenementen in de buurt? Dergelijke nevenactiviteiten kunnen zeer waardevol zijn voor je cv. Leg daarom ook de nadruk op de ervaringen die je hebt opgedaan terwijl je even geen job had.

3. Tover je cv om in een ‘vaardigheden cv’

Op de arbeidsmarkt moet je jezelf verkopen. Hoe meer nadruk je legt op de kennis en vaardigheden die je in huis hebt, hoe groter de kans op een job. Om een cv met gaten te omzeilen, kun je ervoor kiezen om een vaardigheden cv te maken. In een dergelijk cv leg je de nadruk op je competenties, prestaties, rollen en kwaliteiten. De chronologische volgorde van je werkervaring wordt zo naar de achtergrond geschoven.

Gaten op je cv hoeven helemaal niet tot een probleem te leiden zolang je maar een verklaring klaar hebt. Met behulp van bovenstaande tips benader je een gat op een positieve manier! We wensen je alvast veel succes!

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more