Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Een geslaagde stage is een win-win voor stagiair én stagegever

Assistants zijn hoogopgeleide professionals met een perfecte talen- en informaticakennis die flexibel weten in te spelen op allerhande vraagstukken en problemen.

Bright Plus

1 min. leestijd

Zij zijn steeds breder inzetbaar waardoor werk- en dus praktijkervaring, een toegevoegde waarde bieden bovenop elk diploma. Maak van je stage een geslaagde werkervaring die jou extra troeven biedt in je zoektocht naar jouw ideale job.

Anticiperen en plannen, projecten nauwgezet opvolgen en verantwoordelijkheid nemen, zijn slechts enkele vaardigheden waar bedrijven steeds meer naar zoeken. Een diploma behalen is alvast een belangrijke eerste stap, maar dit aanvullen met praktijkervaring die je motivatie, enthousiasme en professionalisme concretiseren, is de noodzakelijke vervolgstap.

Stages bewijzen je vaardigheden en versterken de slagkracht van je diploma

Of het nu gaat om snuffelstages (gericht op kennismaking met diverse beroepsactiviteiten), observatiestages (meelopen met een professional) of participatiestages (de stagiair voert een aantal taken actief uit), steeds meer opleidingen verwerken praktijkervaring in hun doelstellingen. Zo kunnen studenten reeds tijdens hun studies proeven van de concrete bedrijfswereld.

Stages bieden studenten waardevolle inzichten in bedrijven, sectoren en culturen

Een stage biedt je de kans om wat je tijdens je opleiding hebt geleerd, in de praktijk om te zetten. Bovendien kan je dankzij je stage proeven van bedrijven, sectoren of zelfs internationale culturen die je niet alleen professioneel maar ook als persoon laten groeien

Verleg je grenzen dankzij een stage

Stagiairs worden gestimuleerd om hun grenzen letterlijk en figuurlijk te verleggen waardoor persoonlijke groei en empowerment centraal staan. Naast het ontdekken van je eigen talenten, je persoonlijke drive en ontwikkelingspunten, leer je dankzij je stage organisaties en bedrijven of zelfs andere landen kennen. Zo ontdek je waar je affiniteit naar uit gaat en krijg je een beter zicht op de verwachtingen en eisen van toekomstige werkgevers.

Stages zijn een handig rekruteringsmiddel voor werkgevers

Ook vanuit het oogpunt van de bedrijven, is het interessant om stageplaatsen aan te bieden. Zij kunnen een beroep doen op extra hulp, krijgen frisse ideeën binnen en promoten bij positieve stages hun eigen organisatie. Stagegevers investeren bovendien doelbewust in de opleiding van studenten of pas afgestudeerden die later kunnen doorgroeien naar een vaste baan binnen het bedrijf.

Dit speelt natuurlijk weer in het voordeel van de student die kennis maakt met de arbeidsmarkt, beter weet wat er leeft op de werkvloer en concrete ervaring opdoet. Tegelijkertijd krijgt hij de kans om zichzelf te bewijzen als enthousiaste potentiële medewerker. Een win-win dus, voor beide partijen.