Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

“Het is echt die variatie waar ik bewust voor kies!”

Carrie-Ann vertelt ons over haar ervaringen als Project Consultant. Ze zit momenteel voor de tweede keer op project bij ESHRE waar ze meewerkt aan het jaarlijkse buitenlandse congres. Een uitdaging waar we graag wat meer over wouden weten.

Bright Plus

5 min. leestijd

Ondertussen werkt Carrie-Ann als hr project consultant bij Outsourcing Solutions, sinds de zomer van 2018. Ze vertelt jou dan ook graag waarom deze job haar zo bevalt!

Wanneer ben je gestart als Project Consultant bij Bright Plus en wat was jouw eerste project?
 

Ik startte als Project Consultant in 2016. Op 29 augustus 2016 om precies te zijn. Na het afronden van mijn studies maakte ik eerst een rondreis doorheen Amerika. Daarna ging ik direct aan de slag bij Outsourcing Solutions. Mijn eerste project deed ik bij Elia in Vilvoorde. Wat een project van een maand zou zijn, werd uiteindelijk een van één jaar en 6 maanden. Dat was meteen mijn langste project tot nu toe. Ik heb er veel geleerd en mijn Frans blijven boosten want op de werkvloer was dit tussen de collega’s hoofdzakelijk de voertaal . Een mooie eerste ervaring maar na anderhalf jaar vond ik het wel fijn dat ik kon veranderen om het projectmatige werk te ervaren.

Wat sprak jou aan aan projectmatig werken? Waarom zou je het iemand anders aanraden?

Ik kende Bright Plus al omdat ik tijdens mijn studies stage liep bij het kantoor van Vilvoorde. Zo leerde ik Outsourcing Solutions kennen en is mijn interesse hiervoor opgewekt. Ook mijn nicht en mijn vriend hebben als Project Consultant gewerkt. Beiden waren heel positief over de job en over Bright Plus als werkgever. Tijdens mijn stage had ik dus voor mezelf al beslist dat ik mijn kans moest wagen en zou solliciteren voor de job van Project Consultant. Ik vind het echt de ideale eerste werkervaring. Zeker omdat ik tijdens en net na het afronden van mijn studies nog niet wist welke richting ik uit wou. Vandaar dat het voor mij een mooie kans was om in mijn eerste job veel ervaring op te doen en verschillende bedrijven te leren kennen. Het was mijn eerste en enige sollicitatie die ik destijds heb doorlopen en het was meteen raak! Ik heb ondertussen al veel vrienden en kennissen verteld over mijn job. Ik krijg ook vaak vragen over hoe projectmatig werken in elkaar zit: wanneer ik dan uitleg wat de job inhoudt, vinden ze het erg interessant. Hopelijk kan ik op die manier nog meer mensen warm maken voor de job.

Wat antwoord je op de vraag ‘wil je dan geen vast werk’ ‘doe jij dan altijd interim’?

Die vraag komt inderdaad heel vaak terug Collega’s op projecten maken bijvoorbeeld soms de bedenking of ik “met opzet” voor deze job gekozen heb. Ik leg dan uit dat het voor mij echt een bewuste keuze is en dit niet een soort van laatste optie was voor mij. Collega’s begrijpen niet altijd waarom ik kies voor die afwisseling en waarom ik niet ergens vast wil gaan werken. Maar voor mij is dat net de ideale manier is om verschillende bedrijven te leren kennen en ervaringen op te doen. Het is echt die variatie waar ik bewust voor kies.

Je werkt nu bij ESHRE, welke functie oefen je hier uit?

Het is de tweede keer dat ik bij ESHRE een project doe en zoals de eerste keer volg ik opnieuw de registraties op voor het internationale congres. Alle registraties gebeuren online en het programma wordt elk jaar geüpdatet. Het was dus wel wat aanpassen toen ik hier opnieuw startte. Ik volg alle individuele registraties op en mijn collega is verantwoordelijk voor de groepsregistraties. We helpen de deelnemers ook wanneer een online registratie niet vlot verloopt. Daarnaast loopt er ook een exhibit tijdens het congres. Mijn collega regelt alle praktische zaken hiervoor en ik volg dit jaar ook de registraties van de exhibitors op. Een andere collega beheert normaal gezien de inschrijvingen voor de workshops maar aangezien zij momenteel in zwangerschapsverlof is, volg ik haar werk ook op. Het is wel fijn dat ik wat extra taken heb gekregen tegenover de eerste keer dat ik bij ESHRE op project zat. Dat zorgt toch weer voor de nodige afwisseling en uitdaging.

Wat was op dit project tot nu toe al de grootste uitdaging voor jou?

De grootste uitdaging voor mij was toch wel de opvolging van het congres toen ik hier vorig jaar voor de eerste keer op project zat. Ik ben van nature eerder verlegen en wanneer ik dan tijdens het congres het aanspreekpunt was voor de deelnemers moest ik mezelf toch wat meer open stellen. Vorig jaar was het congres in Barcelona. Ik wist toen totaal nog niet wat ik moest verwachten dus dat was voor mij best spannend en een stap buiten mijn comfortzone.

Je hebt hier veel internationale contacten naar aanleiding van het buitenlandse congres, hoe pak je dit aan?

Wanneer ik op het congres aanwezig ben, heb ik inderdaad veel contact met de deelnemers. Er zijn dokters vanover de hele wereld dus ik moet rekening houden met bepaalde cultuurverschillen, andere manieren van communiceren… In het begin is dat wel wat aanpassen. Natuurlijk hebben we naar aanleiding van het congres al telefonisch contact met de verschillende deelnemers dus ik had al een idee van wat ik kon verwachten. Ook de collega’s gaven op voorhand al aan waar ik me op moest voorbereiden.

Hoe ervaar je het zelf aanwezig te zijn op het buitenlandse congres?

Het is een leuke ervaring om mee naar een buitenlands congres te kunnen gaan. Het congres is het hoogtepunt van het project. De weken voor het congres zijn superdruk en eens we op het vliegtuig stapten, vielde stress al weg. Tijdens het congres werken we natuurlijk wel lange dagen waardoor we niet de kans hebben om de stad waar we verblijven te bezoeken. In Barcelona hadden we bijvoorbeeld wel het geluk dat de stad ’s avonds nog leeft dus konden we na het congres nog wel de stad in duiken. Maar in Wenen was dat wel anders.

Wat heb je doorheen je projecten bijgeleerd? En hoe zet je dat om in de praktijk?

Dat elk bedrijf helemaal anders is. Ik heb vier projecten op korte tijd gedaan en ik heb steeds gewisseld tussen grote en kleine bedrijven. Ik merk dan wel de verschillen tussen de bedrijven, qua mentaliteit, formeel of niet formele omgeving, manier van communiceren… Het is fijn dat ik die afwisseling heb doorheen de projecten. Zo leer ik ook om te gaan met verschillende bedrijfsculturen.

Welke internationale events zou je graag zelf eens organiseren?

Een festival zou ik wel leuk vinden om mee op te volgen. Als ik dan aan onze festivals denk zou ik wel voor Rock Werchter of Pukkelpop willen werken.