Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Je bent als stagiaire een echte meerwaarde

Een stageplaats vinden waar je een eerste relevante werkervaring kan opdoen, is een uitdaging waar iedere student mee in aanraking komt. Beau Callens vertelt waarom haar stage bij Bright Plus haar gedroomde ervaring was.

Bright Plus

1 min. leestijd

“In het kader van de bacheloropleiding KMO-management aan de Artevelde Hogeschool Gent startte ik in september mijn zoektocht naar de ideale stageplek. Aangezien KMO-management een erg brede opleiding is, had ik een waaier aan keuzemogelijkheden. Eén ding wist ik zeker: sociaal contact is voor mij essentieel. Daarom koos ik er bewust voor om mij verder te verdiepen in HR. Al snel kwam ik terecht bij de vacature ‘Trainee HR Consultant’ bij Bright Plus. De vacature sprong mij meteen in het oog en ik heb dan ook snel mijn kans gewaagd om te solliciteren. Nadat ik mijn sollicitatie had ingediend, werd ik na een kort telefonisch contact uitgenodigd voor een kennismakend gesprek. Voor mij was de keuze snel gemaakt en blijkbaar was er een match langs beide kanten. Ik mocht mijn stage starten bij Bright Plus!

Met hoge verwachtingen ben ik in februari gestart aan dit avontuur. Op mijn eerste stagedag werd ik warm ontvangen door Stéphanie Van Parys, District Manager. Zij heeft mij eerst en vooral mijn takenpakket uitgebreid toegelicht en naarmate de tijd verstreek, kreeg ik ook meer verantwoordelijkheden in dat takenpakket. Na mijn 9e stageweek ben ik verantwoordelijk voor volgende taken: het onthaal van kandidaten, eerstelijnstelefonie, de zoektocht naar kwalitatieve profielen, het screenen van kandidaten, het uitschrijven en -plaatsen van vacatures en deze ook voorstellen aan kandidaten... Daarnaast word ik ook polyvalent ingezet om mijn collega’s te ondersteunen.

Wat mij vooral opvalt aan een stage bij Bright Plus, is dat je als stagiair veel verantwoordelijkheden krijgt. Daardoor heb ik het gevoel dat ik een echte meerwaarde ben binnen de organisatie. Ik kan alvast besluiten dat ik doorheen mijn stage mezelf heb leren kennen én dat dit traject ook heeft gezorgd voor mijn professionele groei. Win-win dus!

Kortom, ik kon mij geen betere stageplaats gewenst hebben!"

Wil jij tips om jouw eerste werkervaring op te doen als student? Neem een kijkje op onze pagina voor studenten.