Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Levenslang leren? Dit is jouw rol als werknemer

Verandering is de enige constante, dat geldt zeker in onze moderne bedrijfswereld. Onze manier van werken evolueert voortdurend. Om up-to-date te blijven met de noden van vandaag, zal je moeten inzetten op het verbeteren en ontwikkelen van bestaande en nieuwe skills. Met deze tips zet jij als werknemer in op levenslang leren.

Bright Plus

2 min. leestijd

Omring je met de juiste mensen

Ja, je hebt als werknemer een gedeelde verantwoordelijkheid voor je persoonlijke ontwikkeling en groeiproces. Maar je staat er gelukkig niet alleen voor. Je kan heel wat leren van klassieke opleidingen die je organisatie je aanbieden, maar nog veel meer van collega’s of je leidinggevende(n). Verzamel daarom de juiste mensen om je heen. Sta open voor hun inspraak en feedback en kijk hoe zij bepaalde zaken aanpakken. Wacht niet tot ze je begeleiding aanbieden, maar vraag actief naar wat je nodig hebt en probeer te leren van wat ze je aanreiken.

Geeft iemand je feedback of informatie? Luister dan actief, vraag om toelichting waar nodig, toon waardering, laat de feedback rustig bezinken en ga er tot slot actief mee aan de slag.

Durf te vragen

Domme vragen bestaan niet. Het is pas zonde als je niets durft te vragen en daardoor onwetend blijft. Zijn er zaken niet duidelijk of weet je niet goed wat te doen? Leg je oor te luister bij je collega’s of leidinggevende(n) en ga na hoe je teamleden bepaalde zaken aanpakken. Opleiding is één zaak, maar knowledge sharing is minstens even belangrijk.

Schrijf je in voor opleidingen

Het is de verantwoordelijkheid van je leidinggevende(n) om jou de nodige opleidingen aan te bieden of jou de ruimte te geven om er te volgen, maar jij moet je er natuurlijk voor engageren. Een opleiding volgen kan soms veel tijd en energie vragen, maar als ze aansluit bij je functie en je noden als werknemer én als mens, loont het steevast de moeite. Het gaat om persoonlijk leiderschap; je staat tenslotte zelf aan het roer van je groeiproces.

Volg je een boeiende opleiding? Noteer dan steeds enkele krachtlijnen over wat je hebt geleerd en neem die er op regelmatige basis weer bij. Enkel dankzij de kracht van herhaling blijft wat je leert ook echt hangen en kan het je vooruit helpen in je carrière of persoonlijke groeiproces.

Weet tot slot dat we via Bright Plus ook heel wat gratis webinars aanbieden om jou vooruit te helpen in je carrière. 

Neem initiatief

Opleidingen die jouw werkgever je aanbieden kunnen bijzonder interessant zijn, maar wacht niet steeds tot zij je aanreiken wat je nodig hebt. Neem ook zelf initiatief en geef bij je leidingevende(n) aan wat jouw wensen en noden zijn.

Wil je graag een andere of bijkomende training of opleiding volgen? Informeer dan eens bij je manager of bij HR of je beroep kan doen op een opleidingsbudget. Heb je een interessante opleiding gevonden? Zorg dan dat je een concreet voorstel kan voorleggen waaruit blijkt dat de investering perfect aansluit bij jouw funcite en ontwikkelingstraject.

Jezelf wapenen voor de toekomst? Lees dan zeker in volgende artikels welke skills zo belangrijk zijn. 

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 19 april
app.event.read_more

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more