event
JobVillage Roeselare
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Gemotiveerde medewerkers zijn productiever, zitten beter in hun vel, ervaren minder vaak stress én zijn gelukkiger in hun job. Het is met andere woorden een belangrijk HR topic. Maar hoe is het vandaag gesteld met de motivatie van Belgische werknemers? En wat is de impact van thuiswerk?
<iframe src="https://www.buzzsprout.com/1177841/12139415-intrinsieke-motivatie-is-niet-de-beste-motivatie-240?client_source=small_player&iframe=true&referrer=https://www.buzzsprout.com/1177841/12139415-intrinsieke-motivatie-is-niet-de-beste-motivatie-240.js?container_id=buzzsprout-player-12139415&player=small" loading="lazy" width="100%" height="200" frameborder="0" scrolling="no" title="#ZigZagHR Brainpickings, Intrinsieke motivatie is niet de beste motivatie #240"></iframe>
Liever het interview live bekijken? Bekijk de video
Om daar een betrouwbaar zicht op te krijgen, voerde Bright Plus in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX en motivatie-experte Hermina Van Coillie een onderzoek uit bij ongeveer 1.300 Belgen. In deze podcast overlopen we de belangrijkste en meest opvallende resultaten van dat onderzoek samen met Linda Cappelle, Algemeen Directeur bij Bright plus en Hermina Van Coillie.
Een bijzonder boeiende podcast over de ZDT theorie; over autonomie, verbinding en je competent voelen, over willen leren en groeien; over koken, Marc Van Ranst en flitspalen.
Je kan op 4 manieren gemotiveerd zijn, zegt Hermina en die 4 manieren worden onderverdeeld in low quality motivatie (externe druk en interne druk) en high quality motivatie (intrinsieke motivatie en zinvolheid). We ontkrachten in deze podcast ook enkele hardnekkige motivatiemythes; zo klopt het niet dat intrinsieke motivatie de beste motivatie is. Het is ook niet zo dat meer motivatie altijd beter is. En je kan heel erg gemotiveerd zijn maar op een totaal verkeerde manier. Probeer zo min mogelijk te controleren maar volg wel op. Het verschil tussen beiden? Het zit in de intentie, aldus Hermina.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Work-life balance
Waarom een goede nachtrust cruciaal is voor jouw carrière
3 min. leestijd
Work-life balance
Spanning op de werkvloer? Ga constructief om met conflicten
4 min. leestijd
Work-life balance
Goed voorbereid op vakantie: hier is jouw stappenplan
3 min. leestijd
Welzijn op het werk
Van burn-out naar wellbeing: of zo’n transformatie een illusie is?
2 min. leestijd
event
Roeselare
event
event
Kortrijk
event
Brussel
event
Hasselt
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.