Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Succesvol solliciteren? Ga voor een creatieve aanpak

Hoe kan je het best solliciteren? De ene sollicitatiebrief na de andere vliegt de deur uit, maar je wordt zelden weerhouden. Nochtans ben jij dé geknipte persoon en voldoe je aan bijna alle verwachtingen van de vacature.

Bright Plus

2 min. leestijd

Hoe komt het dan toch dat je niet wordt uitgenodigd voor de volgende stap? De kans is groot dat jouw sollicitatie gewoon niet voldoende opvalt. Recruiters lezen erg veel cv's op een dag, hierdoor kijken ze gemiddeld maar zes seconden naar je cv. Meteen opvallen is dus de boodschap.

Hoe kan je een opvallende sollicitatiebrief of cv maken? Met deze 5 creatieve ideeën springt jouw sollicitatie voortaan wél in het oog.

1. Optimaal gebruik van sociale media

Het is al lang geen geheim meer dat recruiters sollicitanten opzoeken op het internet. Die wetenschap kan je als werkzoekende ook in je voordeel draaien, en wel met de aankoop van een Google Ad. Door een eigen website, blog of sollicitatieaccount te koppelen aan zo’n advertentie, is dat het eerste wat je werkgever-in-spe te zien krijgt wanneer die op zoek gaat naar jouw publieke geheimen.

Maar ook sociale media spelen een belangrijke rol in jouw zoektocht naar een job. Door jouw profiel helemaal klaar te stomen kan je laten zien dat jij de juiste match bent. Zorg er vooral voor dat je Linked In profiel helemaal up to date is en laat een goede eerste indruk na. Kies daarbij steeds voor professionele foto’s. Selfies of bikinifoto’s? Die kan je maar beter vermijden.

2. Durf out-of -the-box te denken

Solliciteer jij voor een bedrijf dat zich in de dranken- of voedingssector bevindt? Ideaal! Hier kan jij jouw creatieve talent de vrije loop laten. En laten we eerlijk zijn, niemand kiepert iets lekkers recht in de prullenmand.

Sollicitant Rob Jervis toverde zijn cv zo om in een doosje chocolaatjes. Een idee om van te smullen.  Samuel Profeta zette dan weer de kat bij de melk met een cv op een kartonnen drinkbus.

Via deze ideeën kan jij jouw sterke punten meteen laten gelden. Denk er wel aan dat jouw professionaliteit niet in het gedrang komt. Een creatief idee kan, waaruit toch blijkt dat je professioneel bent.

3. Kies voor een creatieve aanpak

Recruiters gaan snel over je cv, dit kan niet anders door de enorme werkdruk en de gigantische stapel aan sollicitaties die op ze ligt te wachten.

Jij kan voor een creatieve cv zorgen die de nodige ontspanning biedt. Een cv in spelvorm is dus een interessant alternatief. Een eenvoudig kruiswoordraadsel of een woordzoeker bied je een overwerkte recruiter wat afleiding én trek je tegelijkertijd de aandacht. Pas hier opnieuw wat mee op, je wilt je professionaliteit niet in twijfel trekken.

Wil jij meteen je kans wagen met één van deze ideeën? Neem snel een kijkje naar onze openstaande vacatures en solliciteer op een vacature die echt bij je past.

Tips bij het solliciteren

Met deze creatieve ideeën kan jij er echt tussenuit springen. Maar ook een verzorgde en overzichtelijke lay-out met toffe kleuren kan al de nodige interesse opwekken. Kan jij je cv aanpassen aan de huisstijl van het bedrijf waar je solliciteert? Doe dit dan zeker, dit trekt zeker de aandacht!

Wil jij weten hoe jij jouw zwakke punten het best kan verwoorden? Of hoe jij je het best kan voorbereiden op een sollicitatie? Download dan zeker onze gratis sollicitatiegids vol met handige sollicitatietips. Dan ben jij volledig voorbereid om een goed sollicitatiegesprek af te leggen.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more