Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Vijf redenen waarom werken in de juridische sector fantastisch is

Ben jij jurist, advocaat, fiscaal specialist of juridisch adviseur? Dan weet jij wat wij weten: werken in de legal sector is de max. Twijfel je toch nog om de sprong te wagen? Na dit lijstje hak je de knoop met gemak door!

Bright Plus

1 min. leestijd

1. Gevarieerd takenpakket

Als juridisch medewerker razen je werkdagen voorbij. Je takenpakket is uitgebreid, en afwisselender dan het gemiddelde Eurovisiesongfestivalrepertoire. Verveling? Niet in jouw job. Afhankelijk van je functie besteed je veel tijd aan research en correspondentie. Je controleert bijvoorbeeld dossiers, schrijft dagvaardingen, bereidt zittingen voor, … Je werkt dus veel op eigen houtje af: ideaal om snel bij te leren en een boost voor je zelfvertrouwen, elke dag opnieuw!

2. Interessante contacten

Ben je sociaal ingesteld, en geïnteresseerd in uiteenlopende verhalen? Dan is dit jouw droomsector. Je hebt er veelvuldig contact met je cliënten, en af en toe ook met de tegenpartij. Niet alleen via telefoon en mail: er komt regelmatig iemand bij je langs op kantoor. Daardoor leer je niet alleen verschillende mensen kennen – jouw werk maakt voor hen ook een wezenlijk verschil. Dat geeft je elke ochtend veel goesting om ertegenaan te gaan.

3. Internationale omgeving

Werk je als juridisch expert voor een groot bedrijf? Dan is de kans groot dat je veel buitenlandse contacten hebt. Zo’n internationale omgeving is de ultieme kans om je talenkennis aan te boren en uit te breiden. Je bent bovendien snel op de hoogte van de laatste nieuwigheden over de grenzen heen. En dankzij de verschillende nationaliteiten rondom jou, leer je iets bij over elke cultuur. De ideale manier om andere inzichten op te doen en je blik te verruimen. Óf om inspiratie op te doen voor je volgende reisbestemming!

4. Elke dag een uitdaging

Bij iedere cliënt begin je met een schone lei. Want elke zaak is anders, en niet alles spreekt voor zich. Dankzij die uitdaging blijf je je grenzen verleggen, en ziet geen dag er hetzelfde uit. Bovendien geeft een complex dossier succesvol afhandelen je enorm veel voldoening!

5. Altijd op de hoogte

Krijgen we binnenkort dankzij een indexering meer loon? Mogen we flexibeler werken? Als juridisch specialist ben jij als een van de eersten op de hoogte. En daarmee doe jij je voordeel: worden de renovatiepremies volgend jaar afgebouwd? Dan plan jij je werkzaamheden dit jaar nog in. En ook je vrienden en familie vertel je op tijd en stond over belangrijke wijzigingen. Zo komen ze dankzij jou nooit voor verrassingen te staan en komt je kennis je zelfs in je privéleven van pas. Fantastisch, toch?

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more