Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Saai? Dat is het nooit in Human Resources.

Maaike is sinds 2016 aan de slag bij Bright Plus Outsourcing Solutions als HR Project Consultant

6 jaar ervaring als HR Assistant bij dezelfde werkgever… En toch miste ik iets. Ik had zeker de eerste jaren als HR Assistant veel bijgeleerd, dat wel, maar het bleef beperkt tot administratie en het zo goed mogelijk ondersteunen van mijn collega’s op HR. Ik wou graag alle domeinen in HR leren kennen, mijn kennis verbreden. Ik had vooral heel veel interesse in recruitment en besloot de overstap te wagen naar HR Project Consultant.

Op die manier kon ik van verschillende werkgevers, sectoren en aspecten in het domein van Human Resources proeven en op korte tijd veel bijleren door praktijkervaring. Ik ben altijd meer iemand van de praktijk geweest dan van de theorie. Terug op de schoolbanken gaan zitten zag ik niet zitten en was financieel niet realistisch omdat ik reeds een gezin had. Wat ik ook als een groot pluspunt zag is dat ik als Project Consultant mijn stabiele cv niet overhoop zou halen. Ik zou geen jobhop-cv creëren, want ik had een vast contract gekregen.

foto van Cinthia

Als Project Consultant mogen we best fier zijn om het werk dat we doen. We beginnen steeds opnieuw en zorgen ervoor dat onze rugzak met kennis aan het einde weer wat voller is. Een rugzak die ik met veel trots draag en meeneem naar het volgende project.

Van hr-administratie tot rekrutering naar payroll expert

Op mijn eerste project kwam ik terecht in een bedrijf waar ik alles zou moeten opnemen, niet alleen administratie en rekrutering maar ook payroll. Payroll zei me toen niet veel, ik had er geen ervaring mee en het leek me eerder enorm saai te zijn. Ik ben daar echter snel van moeten terugkomen. Ik kreeg meteen een opleiding bij het sociaal secretariaat aangeboden om te leren werken met het payrollpakket en werd ondergedompeld in de wereld van payroll. Die allereerste payroll die ik had verwerkt, dat zal ik nooit vergeten, heeft me enorm veel stress bezorgd. Maar ik moet toegeven dat ik er achteraf wel een kick van kreeg. “Wauw, ik kan dit gewoon!”

Na een interne tussenstop op de kantoren in Mechelen en Berchem om daar collega’s in moederschapsrust te vervangen met de focus op rekrutering, werd ik zelf nog eens mama. Na mijn eigen moederschapsrust kon ik weer aan de slag en kwam ik terecht in een project waar de focus weer op payroll lag. Ik kon mijn opgedane ervaring gebruiken en verder opbouwen. Het project daarna en ook daarna, eigenlijk in alle andere projecten in de komende jaren, lag de focus op payroll en ik was daar erg blij mee. Tot mijn verbazing was ik meer en meer beginnen genieten van met payroll bezig te zijn en werd dat net hetgene waar ik het meeste energie uithaalde en het meeste voldoening.

Waarom ik graag doe, wat ik doe

Ik ben in 2016 beginnen werken als HR Project Consultant en heb ondertussen al op veel verschillende projecten gezeten. Het ene project al leuker dan het andere, net zoals in het middelbaar waar de ene leerkracht al leuker en interessanter was dan de andere, maar steeds met een uitdagend takenpakket, leren werken met nieuwe software, nieuwe mensen leren kennen. Saai is het nooit geweest. Met elk project groeit mijn zelfvertrouwen ook steeds wat meer.

Bij het beëindigen van een project is de appreciatie van de klant steeds groot. Dat doet erg veel deugd en zorgt voor boost en positieve energie om aan het volgende project te beginnen. Bij enkele klanten ben ik al eens mogen terugkomen voor een nieuw project. Ook dat zorgt voor een gevoel van fierheid en dat mag best. Als Project Consultant mogen we best fier zijn om het werk dat we doen. We beginnen steeds opnieuw en zorgen ervoor dat onze rugzak met kennis aan het einde weer wat voller is. Een rugzak die ik met veel trots draag en meeneem naar het volgende project.