Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

10 Mindful tips: in coronatijden en daarbuiten

Met deze 10 tips kom je deze coronatijden mindful door.

Kim Hilgert - Tryangle

1 min. leestijd

1. Blijf in beweging

Thuiswerk mag geen excuus zijn om op je stoel te blijven zitten. Maak een ommetje, doe enkele stretchoefeningen of een online sportsessie!

2. Geniet van de buitenlucht

Ga 5 minuten naar buiten en voel de warmte van de zon, de wind door je haar, de kou van de ochtend...

3. Breng jezelf tot rust

Als je voelt dat stress je overspoelt, neem een pauze: sluit je ogen, voel je voeten op de grond en adem 3 x diep in en uit door je neus.

4. Aanvaard je emoties

Er is niets mis met bang, boos of verdrietig zijn. Wees je bewust van je gevoelens zonder ze te negeren of je te laten meeslepen.

5. Count your blessings

Maak eens een lijstje van dingen die goed lopen, voordelen van deze periode, dingen waarvoor jij dankbaar bent. Je zal versteld staan!

6. Stop de informatiestroom

Je brein raakt overgeïnformeerd, dus kies 1 betrouwbare bron (bv. WHO) die je volgt en leg regelmatig de (sociale) media aan de kant zodat je wat rust krijgt.

7. Wees nieuwsgierig

Mindful leven betekent verwonderd en nieuwsgierig zijn. Misschien biedt deze crisis onverwachte mogelijkheden of kan je iets doen wat al heel lang op je to do-lijst staat!

8. Draag zorg voor je slaap

Of je nu wakker ligt over gisteren of over morgen, je komt er niet veel verder mee. Concentreer je op je ademhaling en tel terug van 90 000 naar 0 op elke inademing.

9. Connect

Vraag oprecht hoe het met je collega gaat. Besteed voldoende tijd aan informele babbels ook in online communicatie. Het is nu meer dan ooit belangrijk om verbonden te zijn.

10. Be Here Now

Beleef deze periode bewust met al zijn vervelende en goede kanten. Stop je hoofd niet in het zand, maar wees realistisch: elke crisis is een moeilijke periode met een start- én een eindpunt. Hou vol!

Over de auteur

Kim Hilgert - Tryangle

Are you in control? The game is on! Welkom bij Tryangle - let's try a different angle! 

Hoe zit het met jouw gevoel van controle? En slaag jij erin jouw richting te bepalen naar de beste versie van jezelf? Tryangle helpt je graag aan de tools en technieken om jouw leven (terug) in handen te nemen, op een speelse, gezonde manier. Samen op weg naar jouw welzijn op het werk en werkgeluk.

Tryangle staat garant voor kwaliteitsvolle training, diepgaande coaching, educatieve fun-teambuilding en duurzame consulting rond welzijn op het werk en werkgeluk. Onze gecertificeerde begeleiders kiezen voor een aanpak die werkt. Een aanpak die zich kenmerkt door wetenschappelijke inzichten, fun, degelijkheid, uitdaging, beweging en participatieve learning-by-doing. Training, coaching, teambuilding en consulting met een gezond hoekje af én met een glimlach-garantie.

Neem gerust de controller in de hand en beweeg naar jouw welzijn en werkgeluk. The game is on… Challenge yourself!

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more