Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

5 leuke sporten om in de winter te doen

Baby, it’s cold outside! Misschien heb je meer zin om gezellig op de bank onder een dekentje neer te ploffen dan te gaan sporten. Begrijpelijk, maar ook in de winter kan je heel wat leuke sporten beoefenen. Ik geef vijf tips om lekker te blijven sporten in de winter!

Josefien De Bock

2 min. leestijd

1. Zwemmen

Ook ik vind het een hele stap om naar het zwembad te gaan in de winter. Het water is meestal niet warm en ik ben een koukleum. Maar ik zoek geregeld ‘het sop’ op want eens ik aan het zwemmen ben, krijg ik snel lekker warm. Zwemmen is minder belastend dan lopen, wat ontspannend is. Na het zwemmen beloon ik mezelf met een warme douche. In veel zwembaden kan je ook groepslessen volgen, bijvoorbeeld aquaspinning of aquagym.

2. Lopen

Koud weer kan een drempel zijn om naar buiten te gaan en te gaan lopen. Als loopverslaafde blijf ik toch veel lopen omdat ik niet zonder kan. Ik kleed me goed, zorg voor extra verlichting en dan draai ik mijn knop om. Ik ben een ‘zomermadam’ maar de winter heeft ook wel charmes om te lopen. Ik ga vaak naar het bos omdat ik het er mooi vind in de winter. Het ruikt er lekker en als het gesneeuwd heeft, is het een magische plek… Ideaal om tot rust te komen!

3. Yoga

Als je het echt niet ziet zitten om buiten te sporten, is yoga een ideale sport. Je bent lekker binnen en je werkt aan je kracht en je flexibiliteit. Yoga wordt beschouwd als de meest ontspannende sport dus da’s mooi meegenomen. Om het extra warm te krijgen, kan je kiezen voor een ‘hot yoga’ sessie. Die vindt plaats in een verwarmde ruimte (32 à 35 graden), waardoor je workout meer effect heeft.

4. Groepsles in de fitness

Ik sport het liefst buiten maar voor veel mensen zijn fitnesscentra een goed alternatief. Ze zijn vaak de hele dag open en het is er nooit slecht weer. Je kan er terecht voor tal van groepslessen. De winter is ideaal om kennis te maken met een nieuwe sport, bijvoorbeeld pilates, zumba, bodypump, BBB, Ubound, HIIT, spinning… Natuurlijk kan je in de fitness ook je vertrouwde sporten (fietsen, lopen) beoefenen met een dak boven je hoofd. Bijkomend voordeel: vaak is er een wellness-gedeelte. Ideaal om nadien nog even te ontspannen!

5. Gewoon lekker buiten zijn!

Op een mooie winterdag vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan. Je hoeft niet intensief te sporten om van de heilzame effecten van beweging te genieten. Ik probeer op allerlei ‘slimme manieren’ meer te bewegen. Ik parkeer mijn auto wat verder dan mijn bestemming zodat ik nog een eindje moet stappen. Ik ga ook vaak wandelen, alleen of met mijn zoon erbij. Als je een hond hebt, heb je meteen een goeie reden om naar buiten te gaan. Probeer minstens een half uur per dag te bewegen. Als je het in de buitenlucht doet, heb je er nóg meer deugd van.

Onthoud goed: summer bodies are made in winter! Beweeg veel en geniet ervan. Je zal jezelf dankbaar zijn wanneer de lente aanbreekt en die rokjes en topjes weer uit de kast mogen gehaald worden…

Welke sport doe jij graag in de winter?

Liefs, Josefien

Over de auteur

Josefien De Bock

Josefien De Bock fladdert door het leven als freelance copywriter en content creator. Als Text Fairy tovert ze de mooiste teksten tevoorschijn voor klanten in diverse sectoren. Met veel ervaring, enthousiasme én een vleugje magie! Check it out op www.textfairy.be. Omdat ze maar niet genoeg kan krijgen van schrijven, blogt Josefien bovendien over alles wat haar fascineert en interesseert op www.josieslittlethings.be.

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more