Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Arno vertelt vol enthousiasme over zijn stage bij Bright Plus

Arno Hauchecorne, student KMO-Bedrijfsmanagement, kijkt terug op zijn stage bij Bright Plus te Mechelen én vertelt hoe hij plots zijn eerste job op zak had.

Bright Plus

2 min. leestijd

Het startte allemaal met een simpele LinkedIn post, en voor dat ik het goed besefte tekende ik enkele weken later mijn contract als Project Consultant bij Bright Plus. Begin februari zocht ik een eindstage om mijn opleiding KMO-Bedrijfsmanagement af te ronden. Hiervoor plaatste ik een post op LinkedIn :'stage gezocht'. Al snel kreeg ik bericht van mijn huidige stagementor Alyx Van Buggenhout. Toen kwam ik voor de eerste keer in contact met Bright Plus. Na het uitwisselen van enkele berichten was mijn interesse gewekt. Na een telefonisch kennismakingsgesprek was ik al snel overtuigd: een stage bij Bright Plus als HR consultant is de ideale stageplaats! Diezelfde week ging ik op gesprek in Mechelen, en was mijn stage bij Bright Plus een feit.

Slechts 2 weken later kreeg ik plots een telefoon van Alyx met de vraag of ik me graag aanmeldde voor het Bright Young Grads programma. De inschrijvingen waren bij afgelopen, dus snel beslissen was de boodschap. Na wat opzoekingswerk was ik overtuigd, ik wou een Bright Young Grad worden! Enkele dagen later was het zover, mijn eerste sollicitatiegesprek! Goed voorbereid, strak in het pak en met een gezonde dosis stress zette ik me aan mijn bureau voor het online sollicitatiegesprek met Daniëlle Maertens. Na een enorm fijn en vlot gesprek van 45 minuten waren we het beiden eens, "Dit is een match!". Nog geen week later ging ik in Vilvoorde mijn contract tekenen, allemaal nog voor mijn stage bij Bright Plus Mechelen van start was gegaan.

En toen was het eindelijk april, mijn eerste stagedag bij Bright Plus Mechelen stond voor de deur. 10 weken lang werd het kantoor in Mechelen-Noord mijn tweede verblijfplaats, en het bleek een warm nest. Vanaf dag 1 werd ik betrokken door 6 fantastische collega's die doorheen mijn hele stage steeds klaar stonden voor uitleg of feedback. De weken vlogen voorbij, en stap per stap leerde ik mijn takenpakket en de processen kennen. Telkens wanneer ik een onderdeel onder de knie had, werd een volgende stap aangereikt. Dit maakte mijn integratie op de werkvloer oh zo vlot.

Doordat ik steeds ondersteund werd door de collega's, liep ik zelden vast op een opdracht.Wat ik zo fijn vond aan mijn stage bij Bright Plus? Het geweldige team, de spelletjes onder de middag en de blinde samenwerking tussen de collega's. Aan het einde van deze periode kijk ik terug op een fantastische eerste professionele ervaring, waarin ik mijn communicatieve en administratieve vaardigheden heb weten te testen en verbeteren. Ik leerde werken met verschillende computersystemen en legde contact met kandidaten, klanten en collega's.

"Het was alsof ik onwetend in een attractie zat, me liet meevoeren met de stroom, en uitstapte met niet enkel een stageplaats maar ook een job op zak."

Na deze ervaring voel ik me klaar om aan mijn carrière te starten, vanaf september zal ik door Bright Plus op mijn eerste project geplaatst worden als Project Consultant bij één van hun trouwe klanten. Ik kan niet wachten om aan mijn eerste project te beginnen, én om deel te nemen aan de Masterclass in September met mijn mede Bright Young Grads!