Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Begin met LinkedIn stap 7 - Het netwerken kan beginnen

Je profiel is aangevuld, je foto staat klaar, je verzamelde recommendations en je profiel ziet er piekfijn uit. Tijd dus om te je netwerk uit te breiden en interessante content te delen!

Charlotte Keulen

1 min. leestijd

Stap 7: Het netwerken kan beginnen

Jouw profiel staat op punt. Dus je leunt achterover en wacht tot dat netwerk binnenstroomt… Guess again!

Time to connect

Nu je LinkedIn-profiel volledig up to date is, ben je klaar voor netwerk-actie. Connecteren maar!

Het doel is niet om zoveel mogelijk connecties te hebben. Het doel is om een nuttig netwerk op te bouwen. Kwaliteit boven kwantiteit dus! Connecteer met mensen die je kent, mensen die je ontmoet en mensen die je binnenkort zal ontmoeten als je bijvoorbeeld gaat solliciteren. Maak er een gewoonte van om hieraan te denken als je mensen ontmoet.

Tip: Connecteer op een persoonlijke manier. In je connectieverzoek kan je een tekstje schrijven van 300 tekens. Gebruik deze ruimte dan ook. Laat weten waarom je graag connectie maakt of verwijs naar een ontmoeting die plaatsvond.

Door te reageren op posts in jouw netwerk kom je ook weer in contact met andere LinkedIn-gebruikers en dat kan je, naast interessante insights, ook interessante connecties opleveren

 

Sharing is caring

En wat ben je nu met dit hele netwerk als je er niets mee deelt. LinkedIn is niet enkel een platform om connecties te leggen en af en toe door de homepage te scrollen. Ga dus actief aan de slag!

Deel interessante posts uit jouw vakgebied. Dit hoef je niet altijd ver te zoeken. Op je bedrijfswebsite staat wellicht al heel wat interessante content. Keep in mind, LinkedIn is een professioneel netwerk. Hier deel je dus enkel business gerelateerde zaken. Een superschattige foto van jouw huisdier? Wend je dan eerder naar Instagram of Facebook!

Er is vast heel wat interessante content te vinden op jouw bedrijfswebsite. Een interessant vakartikel gezien? Delen maar! En schrijf zelf ook eens een post. Of stel eens een kritische vraag aan jouw netwerk. Enkel zo straal jij expertise uit in jouw vakgebied en kom je met mensen in contact.

 

Veel succes met jouw netwerk!

Nog vragen? Geef me gerust een seintje.

Over de auteur

Charlotte Keulen

Vroeger schreef ik gedichten en teksten voor liedjes. Ik droomde ervan de tweede Britney Spears te worden. Zowel mijn schrijftalent als mijn zangtalent zouden helaas nooit het daglicht zien. Ten eerste was ik nooit tevreden over mijn eigen creaties en ten tweede heb ik een stem die absoluut niet gemaakt is om ook maar één noot te zingen.  

Een marketingdiploma, een cursus copywriting en heel wat ervaring later, zet ik mijn wil om te schrijven anders in. Als Digital Recruiter bij Bright Plus kan ik vaak urenlang intens tokkelen op mijn toetsenbord. Mailings, vacatures die gepimpt moeten worden, social media posts, en uiteraard deze blogs. Overal kan ik mijn creativiteit in kwijt. Zo leg ik nu dagelijks mijn tekstueel ei. Met creaties die ik regelmatig wél de buitenwereld durf insturen.

Want ik zit met een overvol hoofd, altijd en overal. Maar als ik een tekst schrijf geraak ik volledig "in the zone". En dat is steeds eventjes genieten!

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more