Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Besteed je autoritten nuttig: 5 tips

Samen met heel wat lotgenoten sta je ‘s morgens regelmatig aan te schuiven op weg naar het werk. Je kan je dan blijven opjagen over de tijd die je daaraan verspilt en vervolgens met een gestresseerd gevoel, en net iets te laat, op het werk aankomen. Maar je besteedt die tijd in de wagen toch liever op een nuttige manier. En hier is hoe:

Charlotte Keulen

2 min. leestijd

1. Podcasts luisteren

Podcast zijn hot and happening! Dit zijn audio-shows die je vindt op bijvoorbeeld Spotify of Castbox. Er is over elk topic wel een show of aflevering te vinden. Tegenwoordig wagen vele bekende, en niet zo bekende mensen, zich aan het maken van een Podcast. Dit kunnen fragmenten zijn van enkele minuten maar vaak ook volwaardige besprekingen van een uur.

Een lijstje van enkele succesvolle podcasts in uiteenlopende topics:

  • Het creatieve lab: Jan Holderbeke neemt de luisteraar elke week mee in het hoofd van een creatieve medemens.
  • Podvis: een onderdompeling in de actualiteit van de week.
  • The ground up show: inspiratie voor creativiteit en betekenisvolle content.
  • Welcome to the AA: als je zin hebt in een meer komische rit naar huis. Dit is de wekelijkse podcast van Alex Agnew.
  • Seth Godin (Akimbo): over onze cultuur en hoe we deze kunnen veranderen.
  • Marketing school: dagelijks wordt een marketing topic kort toegelicht, snelle kennisverruiming op marketinggebied dus!
  • The science of happiness: korte podcasts over het verhogen van je geluk in je werk, liefde, gezin,…
  • The minimalists: 2 zakenmannen die hun leven omgooiden en gingen voor een minimalistisch leven. Minimalisme wordt toegepast op zowat elk vlak in je leven.
  • Esther Perel: relatietherapeute Esther Perel laat ons meeluisteren met enkele koppels die open en bloot over hun relatie spreken.

2. Bellen in de auto

De persoon die handsfree bellen uitvond, verdient een standbeeld. Gebruik je tijd in de wagen om telefoongesprekken te voeren: dat ene werk-telefoontje dat je maar bleef uitstellen. Of misschien is het wel echt hoog tijd om eens naar je grootouders te bellen.

3. Samen sterk

Zoek een autobuddy! Misschien ken je wel iemand die in hetzelfde schuitje zit en (ongeveer) hetzelfde traject moet doen. Bekijk eens of het handig is om enkele dagen per week te carpoolen. Geen eenzame autorit meer, maar een kans om jouw collega beter te leren kennen, samen te sparren over ideeën of gewoon wat lekker te kletsen onderweg. En nog een grote plus: dit is natuurlijk ook heel lief voor het milieu!

4. Creatief denken

Nog op zoek naar hét creatieve idee voor dat project? Vaak zorgt een kleine brainstorm in de auto voor een nieuw inzicht. Het “vastzitten” in een ruimte met enkel je gedachten kan zorgen voor een topidee! Durf in de auto luidop denken, praat tegen jezelf en durf jezelf uitdagen.

5. Loslaten

Een drukke werkdag achter de rug? Duizend en één dingen aan je hoofd? Vaak zit je hier thuis nog mee in gedachten. Een lange autorit zorgt ervoor dat je even alles op een rijtje kan zetten en brengt mentale rust met zich mee. Maak jezelf dan wel deze belofte: zodra je de voordeur thuis opent, sluit je het ook echt af! En dan kan een ontspannende avond beginnen.

 

Over de auteur

Charlotte Keulen

Vroeger schreef ik gedichten en teksten voor liedjes. Ik droomde ervan de tweede Britney Spears te worden. Zowel mijn schrijftalent als mijn zangtalent zouden helaas nooit het daglicht zien. Ten eerste was ik nooit tevreden over mijn eigen creaties en ten tweede heb ik een stem die absoluut niet gemaakt is om ook maar één noot te zingen.  

Een marketingdiploma, een cursus copywriting en heel wat ervaring later, zet ik mijn wil om te schrijven anders in. Als Digital Recruiter bij Bright Plus kan ik vaak urenlang intens tokkelen op mijn toetsenbord. Mailings, vacatures die gepimpt moeten worden, social media posts, en uiteraard deze blogs. Overal kan ik mijn creativiteit in kwijt. Zo leg ik nu dagelijks mijn tekstueel ei. Met creaties die ik regelmatig wél de buitenwereld durf insturen.

Want ik zit met een overvol hoofd, altijd en overal. Maar als ik een tekst schrijf geraak ik volledig "in the zone". En dat is steeds eventjes genieten!

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more