Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

De Bright Plus-masterclass: een echte aanrader!

9 september. De wekker gaat en ik kwam nooit zo snel uit mijn bed. Het is vandaag de eerste dag van de masterclass van Bright Plus. We kregen voor vertrek al een overzicht van wat er ons te wachten zou staan, maar toch was ik nog wat zenuwachtig.

Bright Plus

2 min. leestijd

“Want wat doe je aan die eerste week? Ok, het gaat door in de Ardennen, maar wordt er van ons verwacht dat we netjes zijn? Kan een jeansbroek?” Heel veel vragen, die ik voor mezelf heb opgelost door een veel te zware en overvolle koffer mee te nemen in de auto.

De masterclass ging door in Francorchamps, wat een heel eind rijden was. Gelukkig sprak ik met drie andere starters af om te carpoolen, zodat ik die lange rit niet alleen met m’n zenuwen moest doorbrengen. De bijrijders bleken al snel vlotte, toffe mensen te zijn waarmee er onmiddellijk een klik was. Dat beloofde voor de rest van de week!

Eenmaal aangekomen keken we onze ogen uit. Zo chique, zo’n prachtige omgeving! We raakten al snel aan de praat met andere masterclassers en tegen dat we aan tafel konden, was ons groepje al gevormd. Fijn om te merken dat alle deelnemers heel open en sociaal waren.

De eerste dag begonnen we met yoga. Om 7 uur ’s ochtends was dat een – op zijn minst – speciale ervaring. Daarna leerden we over Management Drives. Dat is een tool waarmee je kan ontdekken welke drijfveren je gelukkig kunnen maken in je job, maar ook waar je juist veel energie aan verliest. Een fijne manier om wat meer over jezelf bij te leren, en vooral om te leren hoe je eigen manier van denken en werken met die van anderen kan overeenkomen of botsen. Schrik dus niet als je ooit door iemand van ons “blauw” of “rood” wordt genoemd. Management Drives koppelt namelijk de verschillende drijfveren aan kleuren. Zo spreekt iedereen dezelfde taal.

In de namiddag was het dan tijd voor een teambuilding. Met 29 begonnen we eraan. Heeft er trouwens iemand doorgegeven dat het technisch inzicht van een bende jonge starters in een administratieve functie redelijk beperkt is? Juist ja, een brug bouwen lag niet echt in onze comfortzone, maar door een goede samenwerking konden we de opdracht tot een goed einde brengen!

De volgende dag bestond uit twee verschillende trainingen: een intro- en een sollicitatietraining. De eerste was vooral erg praktisch, maar heel belangrijk zodat je goed voorbereid aan je eerste project kan beginnen. Tijdens de sollicitatietraining kregen we dan weer erg praktische tips om de gesprekken voor een project tot een goed einde te brengen. Hoewel het logisch lijkt dat je niet in je jogging gaat, bleken de praktijkvoorbeelden anders te zijn (oeps).

Na een lekker diner en leuke quiz op woensdag, was het op donderdag weer tijd voor een yogasessie, deze keer iets uitdagender. De rest van de dag kregen we uitleg over hoe we op een goede manier feedback konden geven en ontvangen én hoe we personal branding kunnen inzetten. Ook weer leuke weetjes die we zeker kunnen meenemen tijdens onze projecten.

De masterclass was dus een ontzettend leuke ervaring en de ideale manier om je eerste werkweek in te zetten. Behalve alle nuttige info die we kregen, was het ook een fijne manier om alle andere starters en toekomstige collega’s te leren kennen. Als je de kans krijgt om mee te gaan, zou ik dus zeker niet twijfelen!

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more