Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Bright Young Grads - een job vol afwisseling en uitdaging

Een job als Project Consultant bij Bright Plus Outsourcing Solutions: een carrière vol afwisseling, een groeiend netwerk en elke dag bijleren. Je combineert de uitdaging van tijdelijke projecten met de zekerheid van een vast contract.

Jobat Go for Happy

2 min. leestijd

Dankzij Bright Young Grads krijg jij de kans om als laatstejaarsstudent meteen een contract te scoren. Nadien leer je tijdens een vierdaagse masterclass de kneepjes van het vak. Zo ben je helemaal klaar voor je eerste project!

Wat is dat juist, Bright Young Grads? Hiervoor laten we graag Paulien en Brent aan het woord. Ze startten in september 2021 als Project Consultant via het programma. Verschillende studies, interesses en verwachtingen, maar één dingen hadden ze zeker gemeen: ze konden maar moeilijk kiezen voor één bepaalde job. Bovendien houden ze van afwisseling. Bright Young Grads was dan ook de uitgelezen kans.

“Toen ik afstudeerde wist ik nog niet wat ik juist wou doen. Ik was op zoek naar een functie met veel variatie.”

Klaargestoomd tijdens de masterclass

Voor ze zich volledig konden storten op hun eerste project, volgden ze een vierdaagse masterclass vol interactieve traingen. De nadruk lag er niet enkel op het voorbereiden op de job, maar vooral op persoonlijke ontwikkeling en netwerken met de andere young grads. Paulien onderstreept de meerwaarde ervan. “Wat me het meest bijblijft, zijn de inzichten over mijn sterktes en zwaktes, je leert jezelf kennen. Ook de praktische skills die ik er leerde komen steeds van pas in mijn job.”

“Feedback vond ik altijd moeilijk, maar op de masterclass heb ik geleerd hoe belangrijk dat is om te geven én te vragen.”

Ervaring opdoen die kan tellen

Hoewel ze maar net aan de slag zijn, is hun rugzak al gevuld met heel wat nieuwe skills. “Doordat je regelmatig buiten je comfortzone belandt, leer je snel nieuwe competenties.” vertelt Paulien. Ook het feit dat de projecten zo divers zijn, is een pluspunt. “Zo ondervind je wat je goed en minder goed ligt. Je leert verschillende functies en bedrijven kennen”.

De masterclass is de ideale manier om de organisatie en collega’s te leren kennen, maar ook nadien sta je er niet alleen voor. Je komt terecht in een team van 400 collega-consultants, en je regionale Project Leader staat klaar om je opdrachten mee in goede banen te leiden. Project Leader Ayla, verantwoordelijk voor regio Geel, vult aan: “We hechten veel belang aan een persoonlijke aanpak. Zo kunnen we op zoek naar projecten die hen aanspreken en is de drempel om vragen te stellen laag”.  

Door verschillende projecten te doen leerde Ayla Luyckx’ (Bright Young Grads – class of 2019) hoe fijn het is om te kunnen proeven van verschillende jobs. Nu is ze inmiddels intern aan de slag als Project Leader en gebruikt ze dagelijks haar eigen ervaring om nieuwe generaties Bright Young Grads te ondersteunen.

Diploma bijna op zak? Schrijf je dan in voor Bright Young Grads, dé manier om de overstap te maken naar de arbeidsmarkt. Ontdek er alles over! 

Over de auteur

Jobat Go for Happy

Voel jij je helemaal gelukkig op de werkvloer? Fijn! Maar hoe zorg je ervoor dat het zo blijft? Toch niet zo happy at work? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Of je nu een young graduate bent of al heel wat jaren op teller hebt, Go for happy Magazine helpt je op weg met inspirerende artikels over well-being, hybride werken, modern leiderschap, teamwork en (interne) mobiliteit. En dat allemaal met maar één doel: jouw werkgeluk vergroten.

Lees meer van deze auteur