Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Ga fluitend het nieuwe schooljaar in

Je cursussen en mappen liggen opeengepropt in de kast. Je rugzak slingert ergens in de hoek van je slaapkamer. En de laptop dient nu vooral voor Netflix. Het nieuwe schooljaar? Dat is een ver-van-je-bedshow. Maar is dat wel zo?

Bright Plus

2 min. leestijd

Je hebt nog enkele weken zomervakantie voor de boeg. Prima om je voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Nu al? Zeker en vast! Met deze blog neem jij een vliegende start.

Vleugels uitslaan of casa di mama?

Ga jij dit jaar op kot? Eindelijk de vrijheid om te doen en te laten wat jij wilt? Hou je bovendien van wat leven in de brouwerij? Huur dan samen met vrienden een appartement of huis. Of vind een stekje in een van de honderden studentenhuizen. En maak vrienden voor het leven. Surf snel naar iKot. Of ga voor the next level met Upkot: mooie kamers, hechte groep studenten en geweldige activiteiten. Wat wil je nog meer?

Misschien blijf jij liever thuis om te studeren, omdat ze je daar nog niet kunnen missen. Fiets, auto of openbaar vervoer? Plan je route en wees altijd zonder stress op tijd in de les.

Studeren en feesten?

Je wilt niet alleen blokken maar ook genieten van het studentenleven. En dat is prima te combineren… als je het slim aanpakt. De succesformule om vlot door het schooljaar te walsen: planning en doorzettingsvermogen.

Maak nu al een ruwe schets van je werkplan. Wees eerlijk en maak een schema dat bij je past. Vraag jezelf bijvoorbeeld af: studeer ik liever regelmatig of kan ik grote hopen leerstof tegelijk aan? Ben ik een ochtendmens of een nachtraaf? Hoeveel slaap heb ik nodig om goed te presteren?

Vergeet zeker niet om tijd voor ontspanning in te plannen!

Centjes nodig?

Het studentenleven is duur. De grote stad lonkt met terrasjes, winkels en feestjes. Misschien moet je ook opdraaien voor de kosten van je kot en studies. Verdien je graag een extra cent? Zoek een job die aanleunt bij jouw studiekeuze. Zo ontdekt je meteen welke taken je leuk vindt… of niet. Bovendien is het een extra troef als je later gaat solliciteren.

Neus in de boeken

Heb jij al ontdekt wat voor soort student je bent? Of modder je maar wat aan? Bereid je nu al voor met deze tips:

Vat jij altijd alles samen? Of onthoud je beter als luidop leert? Test het uit!

Snel afgeleid? Misschien biedt de schoolbibliotheek soelaas. Want zien studeren, doet studeren. En blokkeer je social media… bedankt ons later maar voor die tip.

Staat je bureau vol ditjes en datjes? Gezellig maar niet functioneel! Ga voor een clean desk en een opgeruimd hoofd.

Studenten gezocht

Op zoek naar een studentenjob met inhoud? Schrijf je in bij Bright Plus. Wij bekijken met jou de mogelijkheden en zet je de eerste stappen in je carrière. 

Events en trainingen op de agenda